Ponta: Toate ministerele au primit fondurile pe care le-au cerut

Toate ministerele şi autorităţile care au solicitat fonduri pe le-au primit la actuala rectificare bugetară, a anunţat premierul Victor Ponta, după şedinţa de Guvern de astăzi.

Adăugat: 23 Octombrie 2015
Ultima actualizare:23 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Ministerul de Interne a primit 270 de milioane de lei pentru plata suplimentului de hrană, iar pentru Ministerul Apărării Naţionale, 500 de milioane pentru o mai bună funcţionare.

De asemenea Ministerul de Externe va primi 130 de milioane de lei pentru activităţile specifice misiunilor diplomatice şi consulare.

Fonduri suplimentare au primit şi Ministerul Sănătătii, al Energiei, Ministerul Agriculturii, cel al Dezvoltării Regionale precum şi autoritătile locale, a mai precizat premierul Victor Ponta.

La actuala rectificare au fost alocate fonduri şi Ministerului Educaţiei,  Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Justiţiei, Ministerului Transporturilor şi Secretariatului General pentru Culte.

Au primit sumele solicitate şi  Administraţia Prezidenţială, Parlamentul, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Transmisiuni Speciale.  

" Am aprobat un plafon de 700 de milioane de lei în care acele primării, consilii locale care au nevoie de ajutor pentru a trece perioada de iarnă pot să se împrumute, însă mesajul este unul destul de clar: să obligăm fiecare administraţie să-şi modernizeze sistemul de încălzire, în aşa fel încât acestea să devină sustenabile", a declarat Ponta.

Executivul a mai decis astăzi şi o serie de modificări ale noului Cod fiscal care ar putea fi aplicate de la 1 ianuarie, anul viitor. Printre acestea se numără reducerea TVA pentru apă la 9%, scăderea impozitului pe dividende la 5% şi creşterea plafonului pentru înregistrarea întreprinderilor mici şi mijlocii de la 65.000 la 100.000 de euro.

"Pentru sănătate am alocat 360 de milioane de lei, ceea ce acoperă mărirea cu 25% a salariilor pentru întreg sistemul de sănătate. La Ministerul Energiei, aproximativ 93 de milioane de lei, 80 de milioane pentru plata ajutorului de minimis pentru IMM-uri. Pentru agricultură am alocat 750 de milioane de lei, în jur de 100 de milioane subvenţia la motorină, 370 de milioane cofinanţările pentru noul Program naţional de dezvoltare rurală şi deocamdată, 300 de milioane pentru sprijinirea celor afectaţi de secetă". Victor Ponta

Guvernul a mai stabilit să aprobe în şedinţa de săptămâna viitoare şi proiectul pachetului legislativ privind achiziţiile publice.

Acesta a fost analizat astăzi într-o primă lectură în şedinţa de guvern, iar după aprobare, proiectele celor patru legi care compun acest pachet ar urma să fie trimise Parlamentului

Prin rectificarea bugetară de astăzi au fost alocate şi fonduri pentru plata în avans a sumelor datorate profesorilor, magistratilor sau funcţionarilor publici, care au caştigat în instanţa procesele împotriva fostului Guvern Boc. 

Premierul Victor Ponta a dat asigurări această nouă rectificare nu va afecta ţinta de deficit a României, care se va menţine anul acesta la 1,86 la sută din PIB.

Şeful executivului a mai afirmat că actuala rectificare bugetară nu va afecta ţinta de deficit, care va rămâne de 1,85%.

Redactorul Alin Şerbănescu aminteşte că premierul Victor Ponta a anunţat şi unele modificări la noul Cod fiscal care ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Printre acestea, scăderea impozitului pe dividende la 5% şi reducerea TVA la apă, similară celei aplicate la alimente.Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza