Ponta: Tăriceanu, prima opțiune pentru funcția de premier

Victor Ponta a anunțat că cea mai bună variantă pentru funcția de premier este Călin Popescu Tăriceanu.

Adăugat: 4 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:4 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu (stânga) și Victor Ponta (dreapta). Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Candidatul PSD-UNPR-PC pentru funcția de președinte, Victor Ponta, a anunțat că prima variantă pentru fucția de premier este Călin Popescu Tăriceanu.

"Din punctul meu de vedere, am propus și consider ca fiind cea mai bună soluție pentru funcția de prim-ministru pe președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, fondator al USL,  și care garantează că principiile care au stau la baza USL - schimbarea regimului Băsescu, echilibrul social, dezvoltarea economică - vor fi continuate", a anunțat Ponta după discuțiile cu membri coaliției de guvernare.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că nu exclude, ca variante de premier tehnocrat, pe viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, dacă vor fi probleme de ordin economic sau fiscal, sau pe George Maior, directorul SRI, dacă vor fi probleme de securitate.

"Dacă pentru România apar pericole de securitate strategică şi pentru a da foarte clar garanţii privind continuarea dezvoltării democratice, a obligaţiilor noastre internaţionale, de asemenea putem lua în considerare şi cred că ar fi o persoană competentă în acest sens dl George Maior, în măsura în care domnia sa, aşa cum a anunţat public, îşi va depune demisia din funcţia de director al SRI după alegeri. Însă, principala opţiune politică, care urmează să fie analizată de către membrii coaliţiei este dl Călin Popescu Tăriceanu", a mai declarat premierul Ponta.

Victor Ponta a mai precizat că negocierile privind stabilirea oficială a premierului și a structurii oficiale a Guvernului vor începe după 18 noiembrie.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
4 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza