Ponta ştie că preşedintele nu va semna scrisoarea de intenţie cu FMI

Premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele Traian Băsescu i-a transmis că nu va semna scrisoarea de intenţie cu FMI.

Adăugat: 11 Februarie 2014
Ultima actualizare:11 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele României, Traian Băsescu
trimite pe mail

Într-un interviu acordat, luni seara, postului România TV, şeful guvernului a precizat că, în pofida acestei situaţii, România îşi va îndeplini în continuare angajamentele asumate în faţa instituţiilor financiare internaţionale.

Victor Ponta a mai spus că România se poate împrumuta în continuare ieftin, deoarece datele economice pe anul 2013, creşterea economică, deficitul bugetar, balanţa comercială, sunt pozitive.

Amintim că, în repetate rânduri, preşedintele Traian Băsescu  a afirmat că nu este de acord cu acciza de şapte eurocenţi la carburanţi, cuprinsă în acordul cu FMI şi că nu va semna documentul dacă se păstrează această prevedere.

Pe 3 februarie, cu o zi înaintea încheierii vizitei misiunii FMI în România, premierul Victor Ponta anunţa  că preşedintele Băsescu va semna totuşi Memorandumul şi scrisoarea de intenţie cu FMI.

"Acciza de 7 eurocenţi va fi introdusă din aprilie la benzină şi motorină, dar preşedintele Traian Băsescu va semna chiar şi în aceste condiţii documentele necesare pentru ca acordul cu FMI să redevină operaţional, deoarece memorandumul nu va include această măsură", declara la aceea dată premierul Victor Ponta.

Primul ministru mai spunea la începutul lunii februarie,  că în urma discuţiilor purtate pe 2 februarie, de şeful statului şi delegaţia FMI a fost asigurat ca va înceta blocajul politic şi că preşedintele va "semna documentele pentru ca acordurile noastre cu FMI, CE şi BM să redevină operaţionale."Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza