Ponta: Sper ca în octombrie să inaugurăm Spațiul Schengen

Premierul Victor Ponta vede în ambasadorii Franţei şi Germaniei un sprijin pentru integrarea în Spaţiul Schengen, care speră să fie posibilă în luna octombrie.

Adăugat: 15 Iulie 2015
Ultima actualizare:15 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Victor Ponta, la recepția organizată de Ziua Franței
trimite pe mail

Relaţia Bucureşti-Paris poate să ajute la consolidarea Europei, consideră premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul român vede în ambasadorii Franţei şi Germaniei un sprijin pentru integrarea în Spaţiul Schengen, care speră să fie posibilă în luna octombrie.

În plus, colaborarea cu Parisul trebuie să continue, a mai spus Victor Ponta, ieri,  de Ziua Franţei, la recepţia organizată de ambasada acestei ţări la Bucureşti.

Libertatea este condiţia esenţială a unui stat de drept, a fost concluzia ambasadorului Franţei, François Saint-Paul.

François Saint-Paul a explicat că nu există libertate fără stat de drept, adică lucru valabil pentru orice ţară, nu doar pentru România.

"Numai justiţia nu este suficientă, este necesar un efort al tuturor instiuţiilor. Încercaţi să recunoaşteţi şi să favorizaţi competenţa. Daţi administraţiei armele pentru a atrage competenţa. În concepţia noastră, statul nu înseamnă clasa politică. Construind o administraţie, se construieşte de fapt statul. Este vorba despre eliberarea administraţiei de politic, pentru a pune în practică politici şi pentru a permite guvernelor să aibă la dispoziţie instrumentele necesare pe termen lung", a spus François - Saint-Paul.

Premierul Victor Ponta a declarat că speră ca în luna octombrie să inaugureze Spaţiul Schengen la Aeroportul Bucureşti împreună cu ambasadorii Franţei şi Germaniei.

Victor Ponta a precizat că România este pregătită pentru aderarea la Schengen.

"Apreciez mult ce aţi spus, domnule ambasador pentru statul de drept, pentru că trebuie să lucrăm la asta împreună, deşi noi, în România, suntem în urmă la acest capitol, în comparaţie cu Franţa, pentru că în fiecare dimineaţă contemplăm ghilotina. Sunt sigur însă că România va fi, din punct de vedere social, economic şi instituţional, o ţară europeană", a susținut  premierul.

El a mulţumit şi companiilor franceze care contribuie la economia României.

Din Spania, unde s-a aflat într-o vizită oficială, preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis Franţei un mesaj de felicitare: "Franţa şi România au o legătură istorică, de limbă şi cultură - concretizată în Parteneriatul Strategic dintre cele două state - care poate consolida Uniunea Europeană",  se arată în mesajul şefului de stat român.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza