Ponta: Se poartă discuții politice pentru o majoritate parlamentară

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, afirmă că se poartă discuţii politice cu alte formaţiuni pentru asigurarea unei majorităţi parlamentare.

Adăugat: 19 Iunie 2012
Ultima actualizare:19 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Președintele PSD, Victor Ponta, a precizat, marți, după ședința BPN, că discuțiile au vizat şi formarea unor alianţe în teritoriu acolo unde nu există majoritate, dar şi asigurarea unei stabilităţi funcţionale la sectorul 2 al Capitalei.

”Am discuţii politice în primul rând referitoare la majoritatea din Parlament, pentru că, în acest moment, Opoziţia nu are niciun fel de forţă deosebită. PDL e ocupat acum cu luptele interne. Dar e obligaţia noastră, a celor care suntem la guvernare, să asigurăm votul şi cvorumul necesar. Pedeliştii nu reuşeau niciodată să facă chestia asta şi nu-şi treceau nicio lege. Or, noi, până acuma, am reuşit să facem acest lucru şi, vă spun cinstit, am reuşit nu doar cu parlamentarii USL, ci discutând tot timpul şi cu minorităţile, şi cu UNPR şi UDMR. De exemplu, la Camera Deputaţilor şi UDMR a fost extrem de constructiv, deci nu e nici un secret. La fel discut cu minorităţile, cu UDMR, cu UNPR cu oricine altcineva în afară de PDL, alianţe la nivel local acolo unde nu avem primari ai noştri sau unde nu avem majoritatea noastră”, a declarat Victor Ponta.

Se pune problema asigurării voturilor necesare în Parlament


Social democrații au mai discutat, în cadrul reuniunii BPN al PSD, și priorităţile pentru finalul de sesiune parlamentară, în contextul problemei celor 18 parlamentari care au câştigat alegerile locale şi care vor ceda  funcţia de deputat sau de senator, ”ceea ce poate crea probleme pentru o majoritate funcţională”.

”Nu se pune problema să se creeze în cadrul opoziţiei o majoritate, dar se pune problema asigurării voturilor necesare atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor. Astăzi(n.r.-marți),  Camera Deputaţilor a votat un pachet foarte mare de legi restante. Joi este sesiune la Senat şi, de asemenea, sper să avem toate voturile necesare, pentru că, practic, aceste legi votate de Parlament ajută Guvernul să evite aglomerarea şi utilizarea excesivă a ordonanţelor de urgenţă”, a declarat președintele PSD.

Pregătim candidații pentru alegerile parlamentare


Victor Ponta a declarat că în BPN al PSD s-a discutat și despre organizarea partidului.

”Unde sunt judeţele în care trebuie îmbunătăţit scorul electoral, alianţele care ţin cont de interdicţia absolută de a avea orice colaborare cu PDL şi pregătirea candidaţilor noştri pentru alegerile parlamentare în care evident vor fi candidaţi USL, dar candidaţi ai fiecăruia dintre partidele componente. Şi, dincolo de parlamentarii noştri în funcţie, trebuie să pregătim încă un număr important de candidaţi care, într-un scrutin majoritar dintr-un tur, să poată câştiga acele locuri şi să poată câştiga acele locuri şi să asigure practic USL o majoritate stabilă după alegerile parlamentare”, a explicat Victor Ponta.Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
19 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema

Tags

Ponta PSD USL

Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza