Ponta: Românii au drepturi egale cu cetăţenii statelor membre ale UE

Candidatul alianţei electorale PSD -UNPR-PC, Victor Ponta subliniază că românii au drepturi egale cu cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene.

Adăugat: 20 Octombrie 2014
Ultima actualizare:20 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC
trimite pe mail

Prezent zilele trecute în Spania, Victor Ponta a spus, la o întâlnire cu românii din această ţară, că îşi doreşte şi în România condiţii de viaţă, de muncă şi de salarizare apropiate de standardele europene.  

"Cei care vor şi au o viaţă aici, în Spania, trebuie să-i sprijinim; cei care vor să se întoarcă acasă, trebuie să poată să pornească o afacere, să-şi ia o locuinţă, o maşină. Este un mesaj în primul rând de solidaritate, pentru că sutem români, oriunde suntem; este un mesaj şi de unitate, pentru că, uneori, diviziunile din ţară se exportă şi în străinătate", a spus Ponta.  

Călin Popescu Tăriceanu susţine R. Moldova în UE

Candidatul independent Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu alegătorii din Chişinău.

El a precizat că programul intitulat "România - a şaptea putere a Europei" are un capitol special, rezervat susţinerii Republicii Moldova pe drumul integrării europene. 

"Vă confirm încă odată, faptul că, atât pentru mine cât şi pentru toţi ceilalţi români, Republica Moldova nu este numai o prioritate politică absolută, dar mai înseamnă... este o parte componentă a sufletului nostru naţional, comun. Aşa a fost în trecut, aşa este în prezent şi aşa va fi şi în viitor", a spus Tăriceanu. 

Republica Moldova, prioritate în programul electoral al lui Klaus Iohannis

Candidatul Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis, îşi propune construirea unui consens politic şi social, pentru a stabili ca prioritate naţională parcursul european al Republicii Moldova.

ndiferent de culoarea politică a guvernării de la Bucureşti, România are o datorie faţă de cetăţenii de peste Prut - spune Klaus Iohannis. 

"Bătălia politică internă nu trebuie să împiedice elitele României, să gândească relaţia cu Republica Moldova în prespectiva post- sau ne-electorală. Preşedintele României va trebui să aibă un rol detereminant în acest proces", este de părere Iohannis. 

Declaraţia candidatului PNL-PDL a fost făcută cu ocazia lansării programului prezidenţial - a informat redactorul RRA, Amalia Bojescu.   

Schimbarea Constituţiei României, prioritate pentru candidatul UDMR

Kelemen Hunor, candidat UDMR pentru funcţia supremă în stat, îşi doreşte stabilirea unui consens între toate forţele politice pentru realizarea obiectivelor prioritare cetăţenilor: infrastructura rutieră, sănătatea şi educaţia. 

"După o primă analiză, eu aş începe discuţiile în societate pentru o nouă Constituţie şi pentru cele trei proiecte importante - educaţie, sănătate şi infrastructură. Dacă ai oameni educaţi şi sănătoşi, după aceea poţi să şi construieşti", susţine acesta.    

Elena Udrea: Toţi candidaţii trebuie să cunoască problemele românilor din diaspora

Candidatul Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, afirmă, că toţi cei 14 candidaţi pentru Cotroceni ar trebui să cunoască problemele românilor din diaspora şi să le prezinte acestora proiectele prezidenţiale.

Astfel, românii din străinătate vor putea vota viitorul preşedinte în cunoştinţă de cauză - spune Elena Udrea' 

"Toţi o să spunem, ce păcat că trei milioane de români nu muncesc să construiească România, ci muncesc să construiască alte ţări. Problema este, care dintre candidaţi este în stare să schimbe lucrurile? Trăiţi în altfel de societăţi cu sistemte politice consolidate, aveţi alte criterii după care judecaţi candidaţii la preşedinţie şi politicienii din România, mai puţin după promisiunile pe care le fac, cât, mai ales, după lucrurile pe care le-au făcut", a afirmat ea. 

Elena Udrea a participat la o reuniune a liderilor asociaţilor româneşti din diaspora - a transmis reporterul RRA, Mugur Mihăiţă.   

Monica Macovei cere reducerea cheltuielilor Parlamentului

Candidatul independent Monica Macovei propune reducerea cheltuielilor Parlamentului şi a numărului de parlamentari.

Ea a declarat la Râmnicu Vâlcea că îşi doreşte să pună în aplicare rezultatul referendumului din 2009. 

"Voi susţine reducerea cheltuielilor Parlamentului, cel puţin la jumătate. Suntem în recesiune, avem foartă multă lume săracă şi nu ne putem permite să ţinem un Parlament bogat. Acel referndum, validat cu 300 de parlamentari şi cu o singură Cameră, trebuie pus în aplicare", consideră Macovei.

Din agenda electorală a zilei

►Premierul Victor Ponta participă, de la ora 16:00, la o ceremonie de botez a patru nave de pescuit, construite la Giurgiu.

► În Bucureşti sunt programate două conferinţe de presă:

•Ora 11.00 Candidatul independent Gheorghe Funar

•Ora 12:00 Candidatului Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea.Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza