Ponta: România va primi cel mult 1.500 de refugiaţi

România va primi cel mult 1.500 de refugiaţi, atât cât are capacitatea în prezent, a anunţat premierul Victor Ponta.

Adăugat: 7 Septembrie 2015
Ultima actualizare:7 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

România trebuie să fie solidară cu tot ceea ce se întâmplă în Europa, a afirmat, astăzi, premierul Victor Ponta, care a adăugat că, în opinia sa, ţara noastră nu poate primi mai mulţi imigranţi decât are capacitatea să o facă, respectiv 1500 .

"Nu putem primi în nici un caz, pe termen scurt, mai mulţi refugiaţi decât avem în acest moment capacitatea. În acest moment, capacitatea României este de 1500. Deja 150-200 din aceste locuri sunt ocupate", a spus premierul.

Şeful guvernului a mai declarat că poziţia oficială a României în această chestiune va fi decisă la şedinţa Consiluiului Suprem de Apărare a Ţării de săptămâna viitoare. 

"România trebuie să fie o ţară europeană şi să fie solidară cu tot ceea ce se întâmplă în Europa. Solidaritate înseamnă drepturi şi obligaţii, adică avem aceleaşi obligaţii cu celelalte ţări, trebuie să avem şi aceleaşi drepturi şi iată că acuma poate se constată ce nedreptate s-a făcut României cu Schengenul. Tocmai ţările care acum ne cer să fim solidari în problema refugiaţilor sunt ţările care ne-au tot amânat cu Schengenul", a spus premierul.

El a precizat că România trebuie să aibă o poziţie coordonată cu vecinii din regiune.

"Împreună cu toate ţările europene, în primul rând, cu cele din regiune, trebuie să ne gândim cum facem să oprim cauza, nu efectul, pentru că noi acum lucrăm la efect, dar dacă nu lucrează toată Europa la cauze, nu o să se oprească. Eu vreau să avem o poziţie coordonată cel puţin cu vecinii noştri din regiune", a  adăugat Ponta.

AUDIO Victor PontaAutor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza