Ponta: Revoluţionarii de după 2000, nu mai primesc bani de la buget

15.000 de revoluţionari care şi-au descoperit această calitate după 2000 nu vor mai primi bani de la buget, a anunţat premierul Victor Ponta.

Adăugat: 22 Decembrie 2012
Ultima actualizare:22 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a precizat, sâmbătă, după şedinţa de la guvern că cei care vor primi în continuare indemnizaţii vor fi doar revoluţionarii care au fost răniţi sau care au participat efectiv la revoluţia din 1989.

"Putem să dăm sprijin pentru răniţi, pentru cei cu dizabilităţi şi, eventual, pentru cei care chiar au fost în decembrie 1989. Revoluţionarii de după 2000 - nu, nu sunt de acord şi nu o să primească nici măcar la buget bani pentru că este incorect" a spus premierul.

Victor Ponta a mai spus că fostul premier al PDL, Emil Boc a amânat, înclusiv aplicarea acestei prevederi.

"Domnul Boc a amânat o mulţime de lucruri pentru 31 decembrie 2012, fiind convins că nu va mai fi dânsul la guvernare", a comentat ironic Victor Ponta, dandu-le o veste proasta revoluţionarilor.

"Am văzut supărarea celor de la asociaţiile de revoluţionari. Nu se poate da niciun leu de la buget şi îmi menţin decizia că nu se poate continua cu 20.000 de revoluţionari din care 15.000 s-au descoperit după anul 2000", le-a transmis Ponta asociaţiilor de revoluţionari, precizând că răniţii şi urmaşii celor decedaşi la Revoluţia din 1989 îsi vor primi drepturile.

Pe de altă parte, amintim că guvernul a decis recent că nu va acorda bugetarilor nici anul viitor tichete de masă, tichete-cadou sau de vacanţă, va sista în continuare plata unor indemnizaţii lunare reparatorii pentru o categorie de revoluţionari, va limita gratuităţile la transportul feroviar şi va păstra îngheţate angajările în sistemul public.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Andra Gherega
Adăugat:
22 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza