Ponta: Reducerea CAS, o măsură sustenabilă

Premierul Victor Ponta susţine că reducere a CAS cu 5% la angajator a fost discutată cu mediul de afaceri, cu BNR, dar şi cu partenerii internaţionali, care consideră că ţara noastră nu este competitivă la capitolul taxarea muncii.

Adăugat: 16 Iulie 2014
Ultima actualizare:16 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta afirmă că reducerea contribuţiei de asigurări sociale cu 5% la angajator este o măsură sustenabilă.

În deschiderea şedinţei de guvern de miercuri, el a precizat că a avut discuţii pe această temă cu mediul de afaceri.

Premierul Victor Ponta a afirmat la începutul şedinţei de guvern că măsura de reducere a CAS cu 5% la angajator a fost discutată cu mediul de afaceri, cu Banca Naţională a României, dar şi cu partenerii internaţionali, care consideră că ţara noastră nu este competitivă la capitolul taxarea muncii.

Şeful Executivului este de părere că reducerea CAS ajută la crearea de noi locuri de muncă fiscalizate şi a precizat că această măsură poate fi luată doar într-un context favorabil de creştere economică şi de creştere a investiţiilor, context care există în prezent.

Premierul crede că preşedintele Traian Băsescu va trimite legea privind reducerea CAS Parlamentului spre reexaminare şi le-a spus miniştrilor prezenţi ca în luna septembrie să meargă să voteze din nou lege, pentru a asigura pentru mediul de afaceri predictibilitate şi stabilitate.

El a mai spus că a făcut o greşeală când a mers la Palatul Cotroceni să discute cu şeful statului despre reducerea CAS.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza