Ponta: Rectificarea bugetară va fi una pozitivă

Premierul Victor Ponta a declarat că rectificarea bugetară este pozitivă, precizând că, pe primele şase luni, încasările la buget au fost cu patru miliarde de lei în plus.

Adăugat: 27 Iulie 2015
Ultima actualizare:27 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Rectificarea bugetară va fi una pozitivă, deoarece o parte din banii prevăzuţi în buget nu au fost cheltuiţi, a precizat astăzi premierul Victor Ponta la începutul şedinţei Biroului Permanent al PSD.

"Pe primele şase luni, România are un plus de patru miliarde de lei. Deci, nu a cheltuit mai mult decât a încasat, ci a încasat mai mult decât a cheltuit. Asta înseamnă că putem să dăm toţi banii pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, care nu era prevăzută în buget, pentru celelalte legi care, de asemenea, nu erau prevăzute în buget, şi mă refer la diplomaţi, la grefieri, la personalul nedidactic", a declarat premierul, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional  al PSD.

Ce ministere primesc bani

Potrivit proiectului publicat de Ministerul de Finanţe, primăriile şi consiliile judeţene vor primi 1,3 miliarde de lei la rectificarea bugatară.

Cam tot atâţi bani vor fi transferaţi şi Ministerului Muncii, pentru plata alocaţiilor pentru copii, a pensiilor şi indemnizaţiilor.

Alocări suplimentare vor mai primi Ministerul de Finanţe, pentru plata despăbubirilor în procesele de restituire a proprietăţilor, şi Ministerul de Interne, pentru salarii şi derularea unor proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile.

De cealaltă parte, Transporturile şi Sănătatea pierd la rectificare.

Astfel, Guvernul renunţă să mai dea aproape un miliard de lei pentru proiecte europene postaderare în transporturi, iar la Sănătate, plăţile de circa 800 milioane de lei către Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate scad seminficativ bugetul ministerului, informează redactorul RRA, Mihaela Dumitrescu.

 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza