Ponta: Rectificarea bugetară prevede un sprijin substanţial pentru agricultură

Premierul Victor Ponta a declarat că rectificarea bugetară promisă va avea loc, cel mai târziu, săptămâna viitoare, iar rectificarea prevede "un sprijin substanţial pentru agricultură şi pentru acele persoane afectate de secetă".

Adăugat: 22 Octombrie 2012
Ultima actualizare:22 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şeful Guvernului, Victor Ponta, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că a discutat cu colegii din Uniunea Social Liberală principalele direcţii de rectificare bugetară.

El a precizat că agricultura, pensiile militare, dar şi sistemul de securitate naţională sunt principalele direcţii ale ajustării bugetare, iar "un sprijin substanţial" va fi pentru agricultorii afectaţi de secetă.
    
"Am discutat cu colegii din USL principalele direcţii de la rectificarea bugetară, care va avea loc ori la sfârşitul acestei săptămâni, ori săptămâna viitoare, rectificare prin care ne vom ţine de cuvânt cu lucrurile pe care le-am promis în campanie, în opoziţie - în primul şi în primul rând un sprijin substanţial pentru agricultură şi pentru acele persoane afectate de secetă. Şi sunt foarte mândru şi bucuros că putem să-i ajutăm pe oamenii afectaţi de secetă, pe agricultorii care au astfel de probleme", a spus premierul, la finalul reuniunii USL.
    
La rectificarea bugetară, a mai precizat şeful Executivului, vor fi alocaţi bani pentru achitarea tuturor datoriilor către însoţitorii persoanelor cu handicap, către plata arieratelor autorităţilor locale.
    
"Avem un angajament cu FMI de a reduce arieratele în zona autorităţilor locale. Acolo, în ultimii ani, a fost un fel de haiducie, s-au dat la câţiva de la PDL şi, în rest, la nimeni niciun leu", a afirmat premierul.
    
Rectificarea mai prevede bani pentru funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, unde, potrivit premierului, erau nişte mari restanţe, dar şi pentru redeschiderea unor spitale şi pentru deblocarea unui număr de posturi importante în sistemul sănătăţii.
    
Nu în ultimul rând, Victor Ponta s-a referit la pensiile militare din sistemul apărării naţionale şi de securitate naţională şi interne.
    
"Există încă o problemă discutată în USL şi pe care o vom discuta şi la nivel guvernamental - cu Ministerul Finanţelor şi Ministerul Apărării Naţionale. Putem să găsim o soluţie pentru pensiile militare, atât cele din sistemul apărării naţionale, cât şi cele din celelalte sisteme - sistemul de securitate naţională şi MAI. Dacă reuşim şi acest lucru, înseamnă practic că am reuşit în aceste şase luni de guvernare să îndreptam cea mai mare parte din lucrurile nedrepte făcute de preşedintele Băsescu şi guvernele sale", a susţinut el.

Victor Ponta: E bine ca PDL să realizeze ce dezastru a lăsat în urmă
    

De asemenea, referitor la moţiunea pe buget, iniţiată de PDL, premierul Victor Ponta a ţinut să precizeze că va asista cu mare plăcere la dezbaterea moţiunii simple pe buget, pe care a calificat-o ca fiind "o discuţie binevenită" între democrat-liberali şi ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, care le va arăta acestora "ce dezastru au lăsat în urmă".
    
"Este o discuţie binevenită între viceprim-ministrul, ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, şi cei de la PDL. Voi participa şi voi asista cu mare plăcere la această discuţie, pentru că este bine ca şi cei de la PDL să realizeze acum, după ceva timp, de fapt ce dezastru au lăsat în urmă, câte datorii uriaşe, cum au calculat greşit bugetul pe 2012. Dacă au făcut-o cu intenţie sau doar din incompetenţă, asta rămâne sigur de stabilit. Şi cred că nu e nicio altă persoană mai competentă şi mai îndreptăţită decât vicepremierul Georgescu să le predea o lecţie celor de la PDL, dacă vreodată vor mai ajunge la guvernare, ce să nu mai facă pentru ca România să nu mai fie pe buza prăpastiei din punct de vedere bugetar şi financiar", a afirmat şeful Guvernului.
    
Moţiunea simplă a PDL pe buget, intitulată "Guvernul USL, frâna de motor a bugetului României", va fi dezbătută, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Alexandra Cristea
Adăugat:
22 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza