Ponta: Până la 1 septembrie vom avea şi Codul Fiscal şi reducerea TVA

Premierul Victor Ponta anunţă că până la 1 septembrie, într-o formulă constituţională, România va avea şi Cod Fiscal şi TVA redusă.

Adăugat: 21 Iulie 2015
Ultima actualizare:21 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a declarat că până la începutul lunii septembrie se va găsi o formulă constituţională pentru adoptarea Codului Fiscal.

"Codul Fiscal e un document bun pe termen lung, care fusese votat de toată lumea. Până pe 1 septembrie, într-o formulă constituţională, vom avea şi Codul Fiscal şi reducerea TVA la 19%, pentru că asta aşteaptă toţi cei care investesc şi creează locuri de muncă în România, plătesc taxe în România şi care au contribuit, de fapt, la creşterea economică de peste patru procente de la începutul acestui an", a spus premierul, într-o declaraţie  la Palatul Palatul Parlamentului. 

AUDIO Victor Ponta despre adoptare Codului Fiscal

Premierul nu a precizat care va fi varianta legislativă aleasă pentru Codul fiscal - ordonanţă, asumarea răspunderii Guvernului sau sesiune extraordinară a Parlamentului.

Premierul a apreciat ca fiind binevenită promulgarea Legea amnistiei fiscale și a spus că nu știe dacă să se bucure sau nu de promulgarea Codului de procedură fiscală.

"Nu avem Codul Fiscal, dar avem Codul de procedură fiscală, adică avem căruţa, dar nu avem caii, dar poate aşa se lucrează nemţeşte, nu ştiu, sau româneşte", a mai afirmat premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Codul Fiscal Parlamentului, motivând că, prin noul Cod Fiscal se va înregistra o abatere semnificativă de la cadrul de stabilitate şi predictibilitate asumat prin tratatele europene şi legislaţia internă.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza