Ponta: Pagubele provocate de ploi vor fi acoperite din Fondul de rezervă

Premierul Victor Ponta a anunţat că pagubele materiale provocate de ploile din ultimele săptămâni vor fi acoperite de executiv din Fondul de rezervă.

Adăugat: 28 Mai 2012
Ultima actualizare:28 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Victor Ponta a declarat, luni, că banii din Fondul de rezervă vor fi folosiţi în zonele de calamitate şi, de asemenea, le-a cerut primarilor să lase campania electorală câteva zile şi să ia toate măsurile necesare în caz de inundaţii.

"Vă asigur că banii din Fondul de rezervă, pe care i-am recuperat de la diverse primării unde se duseseră pentru campanie electorală, banii aceea îi voi folosi în zonele calamitate. Şi vă mai asigur că nu o să întreb nici o secundă dacă viitura a trecut pe la vreun primar PSD sau PDL sau PNL. De data asta, unde sunt pagube nu mă interesează aparteneţa politică a primarului, nu mă interesează că este campanie sau nu, din Fondul de rezervă, unde am recuperat banii trimişi electoral, o să dăm să acoperim prejudiciul", a declarat Ponta.

Totodată, premierul el le-a solicitat autorităţilor să aibă o atitudine preventivă în ceea ce priveşte inundaţiile.

"Aş vrea să vă rog, atât cât până la urmă natura şi posibilităţile noastre tehnice ne permit, să avem o atitudine cât mai preventivă posibil, să nu aşteptăm să se întâmple un necaz şi după aceea să alergăm să îndreptăm. Evident că nu putem preveni tot, dar cred că, din acest punct de vedere, orice efort pe care-l faceţi de a încerca să stabilim care sunt localităţile cu potenţial de apariţie a unor situaţii de urgenţă ne ajută foarte mult şi cred că ne şi costă mult mai puţin să prevenim pe cât posibil decât să aşteptăm să se întâmple necazurile şi după aia să alergăm cu toate forţele să îndreptăm ceea ce e de îndreptat", a adăugat Victor Ponta.

De asemenea, Victor Ponta a cerut, luni, în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, colaborare între toate structurile pentru a se limita pagubele produse de ploile abundente, atrăgând atenţia în special asupra faptului că orice viaţă este mai importantă.Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
28 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza