Ponta: Nu trebuia să ştiu eu tot ce votează Parlamentul

Premierul Victor Ponta, susţine că singura lege despre care ştia este Legea amnistiei. Referitor la codul penal, premierul afirmă că "nu trebuia neapărat să ştie tot ce votează Parlamentul".

Adăugat: 13 Decembrie 2013
Ultima actualizare:13 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, referitor la faptul că Traian Băsescu i-a cerut demisia pentru că ştia de modificările la Codul Penal, că nu trebuia neapărat ca el să ştie acest lucru şi că Valeriu Zgonea i-a spus că acest proiecte au fost puse pe ordinea de zi de toţi liderii de grup.

"Dincolo de declaraţiile politice, vă spun că nu trebuia neapărat să ştiu eu de tot ce votează Parlamentul. Parlamentul este şeful Guvernului, şi nu invers", a afirmat Ponta.

Premierul a arătat că legea amnistiei este singura despre care ştia şi pe care o susţine în continuare, "într-o formă care să răspundă tutuor aşteptărilor", adică amnistia să nu se refere la fapte de violenţă şi de corupţie.

"În mod sigur se va discuta în continuare şi se va vedea care este forma cea mai bună", a adăugat Ponta.

El a mai spus că, referitor la Codul penal, a avut vineri o discuţie cu preşedintele Camerei Valeriu Zgonea şi acesta l-a informat că toate legile, inclusiv Codul Penal, au fost discutate în comitetul liderilor de grup, în care au fost prezenţi toţi liderii grupurilor parlamentare, iar aceştia au decis includerea lor pe ordinea de zi a Camerei.

"Lucrurile sunt clare. Eu cred că Parlamentul trebuie să aibă dreptul de a legifera, dar pe legi de acest gen este necesară o consultare aprofundată, care nu a existat cu Ministrul Justiţiei, CSM, ICCJ şi ANI şi, după aceea, trebuie informată Comisia Europeană, pentru a vedea dacă modificările votate de Parlament încalcă obligaţiile noastre", a adăugat Ponta.

El a mai spus că atunci când s-a votat nu era în ţară, ci la Johannesburg.

Băsescu cere demisiile lui Ponta şi Antonescu pentru "aranjamente" la Codul penal

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că Victor Ponta şi Crin Antonescu s-au înţeles luni ca modificările la Codul Penal şi legea amnistierii să treacă de Parlament în timp ce premierul era plecat în Africa de Sud.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că aceia care "au patronat" atac de marţi la statul de drept, respectiv Victor Ponta, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, ar trebui să demisioneze.

Şeful statului a spus, într-o emisiune la B1 TV, că, în acest moment, există pericolul ca România să fie dată exemplu şi a arătat că o măsură internă radicală ar fi dizolvarea Parlamentului.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
13 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza