Ponta: Nu luăm în calcul noi taxe până în iulie, când va fi prima rectificare bugetară

Premierul Victor Ponta a spus, la finalul ultimei şedinţe de guvern din acest an, că prima rectificare bugetară va avea loc în iulie şi că nu ia deocamdată în calcul introducerea unor noi taxe.

Adăugat: 23 Decembrie 2013
Ultima actualizare:24 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a făcut o trecere în revistă, luni, la Palatul Victoria, a principalelor proiecte de acte normative care au fost adoptate în ședința de Guvern.

El a amintit şi de alocarea a 90 de milioane de lei pentru sistemul educaţional preşcolar şi şcolar din Republica Moldova, anunţ pe care l-a făcut şi în prezenţa omologului său de la Chişinău, Iurie Leancă, solicitând, totodată, Ministerului Educaţiei lansarea la nivel naţional a unui program prin care atât Ministerul, cât şi elevii români să doneze pentru copiii de peste Prut manuale, cărţi şi DVD-uri în limba română.

În ceea ce priveşte impactul amânării accizei la carburanţi, premierul Victor Ponta a precizat că după primele trei luni vor fi făcute calculele necesare pentru a se evalua dacă este vorba de venituri suplimentare, aşa cum aprecia preşedintele Traian Băsescu, sau, dimpotrivă, dacă va fi aşa cum Guvernul a estimat.

Victor Ponta a mai spus că abia în luna iulie va fi o primă rectificare bugetară şi, oricum, în tot acest interval nu pot fi introduse noi taxe sau majorate cele existente.

În ceea ce priveşte ideea vehiculată în presă privind comasarea Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului, Victor Ponta a susţinut că nu a existat nicio clipă această intenţie, ci doar de extindere a actualului Muzeu Antipa, considerat unul dintre cele mai moderne muzee.

El a precizat că toată această discuţie a plecat de la cei 6 milioane de euro pe care directorul Muzeului Ţăranului Român trebuie să-i cheltuiască în 2014 pentru renovarea acestei instituţii.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
23 Decembrie 2013
Ultima actualizare:
24 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza