Ponta: Nu există nicio o comunitate defavorizată în România

Victor Ponta a declarat că, în calitate de şef al Guvernului, se simte în mod egal responsabil în faţa tuturor reprezentanţilor legitimi ai comunităţilor locale

Adăugat: 11 Octombrie 2014
Ultima actualizare:11 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta
trimite pe mail

Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, afirmă că pentru el nu există primar român sau maghiar.

El a precizat la Cozmeni, în judeţul Harghita, că, în calitate de şef al Guvernului, se simte în mod egal responsabil în faţa tuturor reprezentanţilor legitimi ai comunităţilor locale, indiferent de etnia acestora.

"Am vrut să dau un mesaj foarte clar, că nu există nicio comunitate în România care să fie defavorizată. Avem bani pentru alimentări cu apă, pentru cămine culturale. Trebuie să fie pentru absolut toată lumea. Nu primeşte cineva mai mult şi cineva mai puţin. Pentru mine există primari aleşi de către comunităţi. Au exact aceeaşi legitimitate şi aceleaşi drepturi", a spus Victor Ponta.

Iohannis vrea reforma legislației electorale

Candidatul Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis, susţine că misiunea sa, dacă va ajunge preşedinte, este să finalizeze dezbaterile cu privire la modificarea Constituţiei.

O altă temă importantă pentru Klaus Iohannis este reforma legislaţiei electorale.

"România nu-şi mai poate permite un nou mandat parlamentar în condiţiile unui sistem electoral care generează anomalii, precum creşterea artificială a numărului de parlamentari; obţinerea de mandate cu un număr insignifiant de voturi; şi, în ultimă instanţă, degradarea accentuată a încrederii cetăţenilor în instituţiile democraţiei reprezentative", a spus Klaus Iohannis.

Udrea: Am o echipă care va duce România pe drumul corect

Elena Udrea, candidat al PMP, susţine că are o echipă capabilă să ducă România pe drumul bun şi corect, trasat de preşedintele Traian Băsescu.

Ea anunţă că programul său cuprinde proiecte ce vizează dezvoltarea infrastructurii, dar şi reforma în sănătate.

"Mai avem de făcut foarte mult cu ţara aceasta, însemnând proiecte de dezvoltare a infrastructurii, dar, în acelaşi timp, şi reforme în domenii esenţiale, cum ar fi reforma în sănătate, reforma administrativ-teritorială, reforma Constituţiei, o regândire a sistemului de taxe şi impozite, în aşa fel încât mediul de afaceri, micii întreprinzători să nu mai fie sufocaţi de taxe şi impozite, ci să fie sprijiniţi să genereze locuri de muncă, să se dezvolte", a spus Elena Udrea.

Declaraţie consemnată, la Slatina, de corespondentul RRA,  Laura Stoican.

Tăriceanu, preocupat de creșterea economică

Candidatul independent Călin Popescu Tăriceanu susţine că este singurul care a prezentat până acum alegătorilor un proiect de ţară.

Ca preşedinte, una dintre priorităţi va fi creşterea economică, astfel ca România să ajungă între primele şapte state ale Uniunii Europene, precizează Călin Popescu Tăriceanu.

"Este un proiect care va lua timp, pentru că el trebuie să schimbe complet faţa României şi acest proiect trebuie să ducă la transformarea României într-o ţară puternică în Europa şi în lume", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

A consemnat corespondentul Radio România, Maria Măndiţă.

Funar propune impozit pe marile averi

Candidatul independent Gheorghe Funar propune introducerea impozitului progresiv pe marile averi.

El afirmă că 90% dintre români nu vor plăti taxe, impozite sau accize mai mari.

"Prin mecanismul gândit şi pe care îl vom pune în aplicare se va ajunge ca tot românul să devină proprietar, un mic capitalist, se va forma adevărata clasă medie din România. Oamenii nu vor mai fi săraci, nu vor mai putea fi manipulaţi şi batjocoriţi de către guvernanţi. Fiecare familie de români va fi bogată", a spus Gheorghe Funar.

Declaraţie consemnată de Andreea Prisăcariu.

Agenda electorală a candidaților

►Klaus Iohannis are programat la această oră un miting în Piaţa Faurului din Constanţa, iar Victor Ponta se află în judeţul Argeş, la Uzina Dacia Mioveni.

Aici susţine o conferinţă de presă şi apoi vizitează Spitalul şi Mănăstirea din Curtea de Argeş.

►Elena Udrea merge în judeţul Cluj, Huedin şi Negreni, iar liderul UDMR Kelemen Hunor participă la mai multe acţiuni organizate în judeţul Harghita.

►Candidatul independent Monica Macovei merge la un târg de cultură urbană organizat în Bucureşti.Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
11 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza