Ponta le cere miniştrilor vigilenţă maximă în privinţa fondurilor europene

Victor Ponta a discutat cu miniştrii responsabilităţile în gestionarea fondurilor europene, afirmând că "dacă nu ne pregătim cum trebuie, o să păţim ce am păţit în primii ani".

Adăugat: 9 Iulie 2013
Ultima actualizare:9 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a spus marţi că a discutat cu miniştrii ce responsabilităţi au în gestionarea fondurilor europene despre continuarea finanţării programelor.
    
"Am discutat despre continuarea finanţării programelor, pentru că acum le-am deblocat toate programele, mai puţin competitivitatea, dar şi acolo continuăm să finanţăm, şi despre faptul că pregătim 2014 - 2020. O să avem doi ani în care practic se suprapune bugetul vechi cu bugetul nou. Dacă nu ne pregătim cum trebuie, o să păţim ce am păţit în primii ani", a afirmat Victor Ponta, după ce a participat la marcarea a zece ani de prezenţă a companiei Huawei în România.
    
Anterior, şeful Guvernului s-a întâlnit cu miniştrii cu responsabilităţi în gestionarea fondurilor europene şi cu şefii autorităţilor de management.
    
Ponta, despre Legea achiziţiilor publice: Dacă a promulgat Băsescu, înseamnă că e bună
    
Tot marţi, premierul Victor Ponta a declarat că va mai analiza Legea achiziţiilor publice, modificată recent, arătând însă că actul normativ a fost promulgat de preşedintele Traian Băsescu.
    
Întrebat dacă intenţionează să aducă legea la forma iniţială, premierul a răspuns: "O să fac o analiză, pentru că din moment ce a promulgat-o preşedintele înseamnă că e bună, nu?!".
    
Legea 193/2013 a fost publicată în Monitorul Oficial pe 28 iunie. Din momentul intrării în vigoare, companiile de stat nu mai sunt obligate să organizeze licitaţii până la un anumit prag valoric, care a fost dublat. Legea ridică plafonul de achiziţii de bunuri şi servicii fără licitaţie de la 15.000 la 30.000 de lei, iar la lucrări de la 30.000 la 100.000 de lei.
    
Preşedintele Traian Băsescu a explicat pe 4 iunie de ce a promulgat legea achiziţiilor publice, potrivit căreia cresc valorile până la care se pot face achiziţii fără licitaţie.
    
Traian Băsescu a declarat că au existat solicitări de a nu promulga această lege chiar de la reprezentanţi ai PDL.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
9 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza