Ponta: Imi asum Ordonanţa privind migraţia aleşilor locali

Aleşii locali vor avea la dispoziţie 45 de zile pentru a opta pentru o formaţiune politică sau alta fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului.

Adăugat: 28 August 2014
Ultima actualizare:28 August 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a declarat, în deschiderea şedinţei de Guvern, că îşi asumă proiectul de ordonanţă de urgenţă care le permite aleşilor locali să opteze pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri. 

"Cred în primul şi în primul rând că trebuie să deblocăm activitatea autorităţilor locale şi mai trebuie să facem şi un pic de dreptate, că nu cine strigă mai tare are dreptate. Toţi aleşii locali din România în 2012 au fost aleşi cu USL, cu Crin Antonescu şi cu Victor Ponta lângă ei şi astăzi s-au trezit pedelişti, cu Blaga şi cu Iohannis", a afirmat premierul.

Potrivit noului proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, aleşii locali vor avea o perioadă de 45 de zile pentru a opta pentru o formaţiune politică sau alta fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri.

În proiectul iniţial, termenul era de doar 10 zile.

Astfel, primarii, preşedinţii consiliilor judeţene şi consilierii locali trebuie să-şi exprime în scris opţiunea politică, de la intrarea în vigoare a ordonanţei, timp de 45 de zile.

Cei care au candidat pe listele unei alianţe care nu mai există şi nu-şi exprimă această opţiune politică, devin automat independenţi.

Şeful executivului i-a urat bun venit lui Darius Vâlcov, noul ministru pentru Buget, cerându-i să asigure în perioada următoare cât mai multe resurse de investiţii şi să colaboreze în acest sens cu ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu.

Ministerul Sănătăţii primeşte bani în plus

Tot în şedinţa de Guvern va fi suplimentat şi bugetul Ministerului Sănătăţii, din fondul de rezervă bugetară, pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare şi de achiziţionare a mobilierului necesar pentru buna funcţionare a Maternităţii Sfântul Pantelimon din Bucureşti.

De altfel, premierul s-a pronunţat în favoarea finanţării tuturor maternităţilor, întrucât spunea că legea permite acest lucru.

Subvenţiile pentru agricultori, în atenţia Guvernului

Guvernul discută joi şi ordonanţa privind primirea subvenţiilor de către agricultori de la APIA.

Acest proiect a fost cerut în mod expres de către premier în şedinţa anterioară de guvern, arătându-se nemulţumit de faptul că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură a sistat plata subvenţiilor către agricultori după ce timp de şase ani aceste subvenţii au fost plătite.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
28 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza