Ponta: Guvernul restituie banii încasaţi ilegal din taxa auto

Premierul Victor Ponta a spus că statul are de plătit cetăţenilor 400 de milioane de euro încasaţi ilegal de Guvernul României anul trecut, din taxa de poluare auto.

Adăugat: 14 August 2012
Ultima actualizare:14 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, după şedinţa de Guvern, că statul român trebuie să returneze 400 de milioane de euro cetăţenilor care au plătiti taxa de poluare auto.

"Am avut astăzi (n.r.- marţi) o discuţie, săptămâna viitoare trebuie să luăm o decizie. În acest moment statul român şi Guvernul României pe care, sigur, îl asigurăm în acest moment noi, are de plătit cetăţenilor români 400 de milioane de euro încasaţi ilegal în 2011, de către Guvernul României. Nu cred că mai are vreo importanţă faptul că în 2011 Guvernul Boc a încasat ilegal 400 de milioane de euro şi în 2012 sau 2013 trebuie să plătească aceşti bani înapoi Guvernul Ponta", a explicat premierul.

Şeful Executivului a explicat că, banii au fost încasaţi ilegal de Guvernul României din 2011, şi face parte din "nenumăratele găuri negre", pe care  actualul Cabinet le identifică aproape în fiecare zi.  

"Face parte din nenumăratele găuri negre. În cazul de faţă e o gaură consistentă, 400 de milioane de euro, care, sincer, facem toate eforturile să vedem cum putem să o îndreptăm, dar în fiecare zi mai descoperim o gaură de asemenea dimensiune", a spus Ponta.

În opinia sa, decizia guvernelor anterioare de a îndemna proprietarii de vehicule să dea statul în judecată pentru a-şi recupera taxa auto încasată ilegal a fost incorectă şi imorală.
    
Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, promulgată la începutul anului, prevede o reducere a taxei de poluare cu până la 25%, dând posibilitatea ca, în cazul în care taxa de poluare plătită de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea acestei legi, proprietarii de maşini să poată solicita restituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxă plătită.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
14 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza