Ponta: Guvernul are resurse pentru majorarea salariilor din Educaţie

Premierul Victor Ponta susţine că există bani pentru creşterea salariilor profesorilor, care vor primi bani mai mulţi începând cu ianuarie 2016.

Adăugat: 13 Octombrie 2015
Ultima actualizare:13 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a dat asigurări că Guvernul are resursele necesare pentru majorarea salariilor din Educaţie.

El a aminitit că pentru cadrele didactice au mai fost mărite anul acesta salariile cu 10%, aşa că vor ajunge, ca şi medicii, la creşteri salariale de 25 de procente.

"Putem, de la 1 decembrie, practic, intrând primele salarii în ianuarie, să mergem cu încă 15 - 10 i-au primit deja, conform acodului, încă 15% - şi, practic, cât au primit medicii primesc şi profesorii, 25%, şi ei sunt primii care beneficiază de creşterile salariale. Şi, la construcţia bugetului pe 2016, să considerăm aceste creşteri de 25%, şi sănătate şi educaţie, să le punem direct din momentul construcţiei bugetului", a spus premierul.  

Salariile tuturor angajaţilor din învăţământul de stat vor creşte cu 15% de la 1 decembrie.

Anunţul a fost făcut ieri, de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, după negocierile purtate cu sindicatele din învăţământ.

Ministrul a precizat că majorările urmează să fie aprobate printr-o ordonanţă de urgenţă, cel mai probabil săptămâna viitoare.

Aceasta este o nouă creştere salarială consistentă pentru bugetari, după cea de care au beneficiat medicii.

Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţămănt, Simion Hăncescu a menţionat nivelul la care vor ajunge unele salarii din preuniversitar.  

"În momentul de faţă un profesor debutant are salariul brut de 1.380 de lei. Cu un procent suplimentar de 15%, înseamnă că ar ajunge la un venit brut de 1.580 de lei, de la  1 decembrie a.c., iar maximum din sistem, 3.500 de lei brutul unui profesor gradul I şi peste 40 de ani. Este maximum din preuniversitar.  eporter: Ministrul educaţiei mai spunea că aceste majorări salariale sunt independente de creşterile care vor fi prevăzute în viitoarea lege a salarizării", a spus Simion Hăncescu.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
13 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza