Ponta: Este inadmisibil ca Poşta să se răzbune pe pensionari

Premierul Ponta a calificat drept inacceptabil refuzul angajaţilor de la Poştă de a duce pensiile oamenilor şi a precizat dacă Executivul ar recurge la plata pensiilor prin carduri, jumătate dintre angajaţii companiei de stat ar pleca acasă.

Adăugat: 14 Mai 2013
Ultima actualizare:15 Mai 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Pensionarii îşi vor primi pensiile la timp, întrucât salariaţii de la Poşta Română au încetat greva care a durat două zile.

Ei au revenit la lucru după ce administraţia companiei a început negocierile cu sindicatele asupra programului de restructurare.

Conducerea Poştei Române intenţiona să reducă programul de lucru şi implicit salariile tuturor angajaţilor, în timp ce sindicatele preferă disponibilizarea unui număr de persoane, cu acordarea de plăţi compensatorii.

Problemele angajaţilor de la Poşta Română sunt de înţeles, dar este inadmisibil ca aceştia să se răzbune pe pensionari, mai ales că societatea mai trăieşte în special doar pentru că Guvernul plăteşte pensiile prin intermediul Poştei, afirmă premierul Victor Ponta, avertizând că pensiile pot fi plătite şi prin card.    

''Înţeleg temerea celor de la Poşta Română. Pe de altă parte, să nu duci pensiile oamenilor este inadmisibil. Este absolut inadmisibil şi inacceptabil. N-au nicio vină pensionarii, iar dacă cei de la Poşta Română au un necaz pe care îl înţeleg şi pe care trebuie să-l rezolvăm împreună, asta nu înseamnă că te răzbuni pe pensionari'', a spus Ponta, la Slatina.
    
El a subliniat că Poşta Română există în special prin faptul că Executivul continuă să plătească pensiile prin această companie, şi nu pe card.

Întrebat dacă există "soluţii de avarie", premierul a răspuns că nu vrea să se gândească la asemenea variante.
    
"Nu toţi pensionarii primesc salariile prin poştă, ci doar o parte dintre ei. Ideea e următoarea: eu nu vreau să mă gândesc la altă soluţie, pentru că asta înseamnă că jumătate din personalul de la Poştă pleacă acasă. Nu cred că îşi doresc. Nu-i dau eu afară. Încerc să vă spun ce s-ar întâmpla dacă i-am plăti numai prin carduri. Ştiu şi ei că am făcut un mare efort şi îl facem în continuare să păstrăm plata pensiilor prin Poşta Română, nu prin carduri. Dacă nu s-ar mai plăti prin Poşta Română, ar fi un lucru grav pentru Poşta, pentru pensionari  - nu, că şi-ar primi banii pe loc", a explicat Victor Ponta.

Premierul a reiterat că actualul Guvern a preluat Poşta Română "cu uriaşe datorii şi fraude comise de vechea conducere".
    
Angajaţii din 15 oficii poştale din Capitală au continuat, marţi, protestele, acţiuni similare având loc şi la Cluj, a arătat Marian Ciubeică, liderul filialei Bucureşti a Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română.
    
Ciubeică a precizat că aceasta este o grevă spontană, necoordonată de liderii sindicali.
    
Luni, aproximativ 1.500 de angajaţi din cadrul a 30 de oficii poştale din Capitală au participat la protestul organizat în Bucureşti, nemulţumiţi de actele adiţionale la Contractele Colective de Muncă, prin care norma de lucru este redusă, în funcţie de caz, la numai patru sau şase ore.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
14 Mai 2013
Ultima actualizare:
15 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza