Ponta, de Ziua Europei: Proiectul european are forţa de a se reinventa

Premierul Victor Ponta susține că, în ciuda crizei de încredere cu care Uniunea se confruntă şi a retoricii tot mai agresive a unor actori politici , proiectul european are forţa de a se reinventa.

Adăugat: 9 Mai 2015
Ultima actualizare:9 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Proiectul european are forţa de a se reinventa, de a construi o societate mai bună, mai corectă şi mai generoasă, afirmă premierul Victor Ponta în mesajul transmis sâmbătă de Ziua Europei.

"Cred în continuare că, în ciuda crizei de încredere cu care Uniunea se confruntă şi a retoricii tot mai agresive a unor actori politici care nu respectă valorile europene, proiectul european are forţa de a se reinventa, de a construi o societate mai bună, mai corectă şi mai generoasă. Trebuie să ne aducem aminte de acest lucru astăzi, nu numai ca români, ci şi ca cetăţeni europeni', declară Ponta în mesaj", potrivit unui comunicat remis de Guvern.

Premierul subliniază că Ziua Europei "reprezintă nu numai momentul în care celebrăm punctul de pornire al proiectului european, ca urmare a curajoasei Declaraţii a lui Robert Schuman, ci şi momentul în care trebuie să realizăm potenţialul important pe care Uniunea Europeană continuă să îl aibă.

"România este astăzi un membru de încredere al Uniunii, dovedind un ataşament ferm pentru democraţie, consolidarea statului de drept, libertate, solidaritate, dreptate socială şi transparenţă. Sunt mândru de faptul că, în 2015, România este un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, este un stat care se dezvoltă şi care a devenit mai puternic, o ţară care a reuşit să parcurgă drumul dificil al tranziţiei la democraţie şi la economia de piaţă", afirmă Victor Ponta.

Potrivit prim-ministrului, apartenenţa României la Uniunea Europeană "este o garanţie a dezvoltării ţării noastre şi sprijinul care ne întăreşte convingerea că putem continua pe linia evoluţiilor înregistrate în ultimii ani".
 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza