Ponta, de acord cu un referendum privind forma de guvernământ

Victor Ponta este de acord cu organizarea unui referendum care să vizeze forma de guvernământ, dar respinge modificarea Articolului 1 din Constituţie.

Adăugat: 24 Octombrie 2014
Ultima actualizare:24 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC
trimite pe mail

Candidatul alianţei electorale PSD-UNPR-PC la prezidenţiale, Victor Ponta, a declarat, la Livezeni -Mureş, că este de acord cu organizarea unui referendum, în anul 2016, care să vizeze forma de guvernământ.

Victor Ponta nu este de acord însă cu modificarea Articolului 1 din Constituţie.  

"România are o Constituţie, pe care o respectăm cu toţii, că nu e nimic ilegal şi nu vreau să arestăm pe cineva doar pentru că-şi spune o opinie, dar că această Constituţie ne obligă pe toţi şi până nu există un referendum în care majoritatea cetăţenilor să se pronunţe pentru modificarea Constituţiei putem avea doar opinii şi atât", a declarat Victor Ponta, într-o declaraţie consemnată de corespondentul RRA Raul Matiş.  

Udrea: Sprijinul statului pentru industria textilă, obligatoriu

Candidatul Partidului Mişcarea Populară, Elena Udrea, a participat la un  eveniment dedicat promovării mărcilor autohtone de confecţii.

Cu acest prilej ea a atras atenţia că sunt zone în România unde industria textilă reprezintă singura sursă de venit a familiilor.

Guvernul ar trebui să ajute această industrie prin măsuri concrete, spune Elena Udrea.

"Sunt zone întregi, cum ar fi Valea Jiului, unde familiile au o singură sursă de venit: salariul mamei sau fetei din familie care lucrează în industria de confecţii. Ca urmare cred că sprijinul statului este obligatoriu dacă guvernul nu reuşeşte să o facă, măcar ar trebui să spijine mediul privat să o facă", a spus Elena Udrea, citată de  Alin Şerbănescu.   

Macovei: Suma prejudiciilor din dosarele de corupţie, peste două miliarde lei

Europarlamentarul Monica Macovei atrage atenţia asupra prejudiciilor aduse statului de persoanele implicate în mari dosare de corupţie.

Candidat independent la funcţia suprevă în stat, Monica Macovei susţine că suma prejudiciilor din dosarele retrocedărilor, Lukoil, Siveco şi Microsoft ar fi de peste două miliarde de lei.

"Gândiţi-vă ce am putea face noi cu aceşti bani, pentru că aceşti bani sunt furaţi din buzunarele noastre, ale românilor. Cu aceşti bani, de exemplu, putem creşte alocaţia pentru toţi copiii din România cu 55 de lei; puteau să nu mai fi avut acciza la benzină; să facem în jur de 600 de creşe, aproape 100 de spitale", a susţinut   Monica Macovei, într-o declaraţie făcută la Vişeul de Sus - Maramureş şi consemnată de corespondentul RRA,  Adrian Marchiş.   

Tăriceanu: România trebuie să devină a şaptea putere economică în UE

Călin Popescu-Tăriceanu propune un proiect de ţară al cărui obiectiv este dezvoltarea României la nivelul potenţialului uman, teritorial şi geopolitic pe care îl deţine.

Preşedinte al Senatului şi candidat independent, Călin Popescu-Tăriceanu crede că România trebuie să-şi folosească întreaga capacitate pentru a deveni a şaptea putere economică în Uniunea Europeană. 

"România este a şaptea ţară ca dimensiune a populaţiei şi a teritoriului şi vrem să fim a şaptea ţară din Europa, adică să punem în acord potenţialul cu realizările. Aceasta este ideea. Nu e foarte puţin, nu e foarte uşor, nu e simplu, dar lucru acesta se rezolvă cu un proiect bine întocmit, un plan de acţiune", a spus Călin Popescu-Tăriceanu. (De la Bistriţa-Năsăud a consemnat corespondenta nosatră Cristiana Sabău)   

Iohannis, pregătit pentru cursa prezidenţială

Klaus Iohannis a declarat, cu ocazia unei curse cicliste, desfăşurate în Bucureşti, că este într-o formă excelentă pentru sport, dar mai ales pentru cursa prezidenţială.

Candidatul Alianţei Creştin-Liberale apreciază că ar trebui să se facă mai multe piste pentru biciclişti în ţară, aşa cum a făcut el ca primar la Sibiu.

"Sibiul recunosc că este mai biker friendly, cum se spune, fiindcă aşa am vrut să fie, dar lucrurile se pot rezolva relativ uşor, inclusiv în Bucureşti. Dacă există voinţă politică se poate! Fac mişcare frecvent. Alerg de la întrunire la întrunire. Rezist până la preşedinţie fără probleme!", a spus  Klaus Iohannis, într-o declaraţie consemnată de Mugur Mihăiţă. 

Agenda zilei

Premierul Victor Ponta participă la inaugurarea campusului Universităţii din Târgovişte.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vizitează o fabrică din comuna Jucu, judeţul Cluj, iar la ora 14:00 are programată o întalnire cu presa din Zalău,  judeţul Sălaj.

Klaus Iohannis, lider al PNL, îşi lansează cartea autobiografică "Pas cu pas" şi participă la un miting electoral, de la ora 19:00, în Parcul Rozelor, din Timişoara. Kelemen Hunor va ţine un discurs la evenimentul de campaniei al UDMR, organizat la Filarmonica de Stat Oradea.Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
24 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza