Ponta: Dacă nu ne blochează PNL-ul, nu angajăm răspunderea pe Codul Fiscal

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul nu îşi va angaja răspunderea pe proiectul noului Cod fiscal dacă PNL nu va bloca dezbaterea şi adoptarea acestuia în Parlament.

Adăugat: 9 Martie 2015
Ultima actualizare:9 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta susține că PNL are un ton "mai conciliant" în problema Codului Fiscal.

Primul ministrul a adăugat că dacă PNL nu blochează dezbaterea și adoptarea Codului Fiscal, atunci Guvernul nu-și mai angajează răspunderea pe acest proiect.

"Dacă nu blochează, nu am de ce să angajez răspunderea. Tocmai am constatat, dar au avut şi un ton mai conciliant, în sfârşit, au zis că să discutăm în Parlament. Foarte bine, dacă nu blochează prima opţiune normală şi pe care de altfel o şi punem în practică pe 20 martie, este trimiterea în Parlament. Este luna aprilie, mai, iunie, sunt trei luni de zile în care Parlamentul, şi Senatul şi Camera, pot să dezbată foarte bine, să îmbunătăţească ce e de îmbunătăţit. Dacă nu ne blochează PNL-ul, dacă nu contestă la Curtea Constituţională, dacă nu folosesc lucrurile pe care PDL-ul de obicei le folosea ca să ne blocheze, nu ai de ce să îţi angajezi răspunderea. A fost, dacă vreţi, un cartonaş galben pe care l-au înţeles şi mă bucur că sunt dispuşi la dialog", a afirmat premierul, după ședința coaliției de guvernare.

Întrebat dacă va lăsa mai mult timp în dezbatere publică proiectul Codului Fiscal, așa cum au cerut liberalii, premierul a negat această variantă.

"Mai mult decât cele trei luni în care sunt în Parlament, deja proiectul este pe site-ul Ministerului de Finanţe de o lună şi jumătate cu încă trei luni, patru luni şi jumătate şi şase luni pentru intrarea în vigoare. Eu cred că e mai mult decât de bun simţ, adică nu am vorbit de azi pe mâine, am vorbit o lună şi jumătate pe site-ul ministerului şi în guvern, trei luni în Parlasment şi 6 luni pentru aplicare. Mai mult, repet, decât rezonabil, nu, termenul", a subliniat premierul.

Ponta a anunțat că în jurul datei de 20 martie, proiectul Codului Fiscal va ajunge la Senat, iar după dezbaterea și aprobarea lui va merge la Camera Deputaților, astfel încât să fie aprobat la finalul sesiunii parlamentare, în luna iunie.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
9 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza