Ponta: Craiova are nevoie de un spital regional

Fostul premier Victor Ponta susține că municipiul Craiova are nevoie de un spital regional şi că există bani pentru construcţia lui.

Adăugat: 8 Mai 2016
Ultima actualizare:8 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, fostul premier al României
trimite pe mail

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi fostul premier Victor Ponta au participat la Craiova la o conferinţă de presă alături de candidaţii partidului din judeţul Dolj.

Victor Ponta a susţinut că municipiul Craiova are nevoie de un spital regional şi că există bani pentru construcţia lui.

"Noi am pus în noul program de finanţare europeană spitalul regional Craiova, Cluj, Iaşi. Acum, sigur, trebuie să se facă hârtiile. Banii sunt, 150 de milioane, dar a fost bătaie mare pentru banii aceia pentru spitale şi am spus: da, domnule, este corect Clujul să aibă un spital regional, Iaşiul, aşa cum este corect să aibă şi Oltenia şi banii sunt", a spus Victor Ponta, într-o declarație consemnată de corespondentul RRA, Florin Firu.

PNL face împrumut la bancă pentru campanie

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat că, în cazul în care partidul nu va primi creditul solicitat de la bancă, atunci finanţarea campaniei electorale se va face cu bani împrumutaţi de la membrii de partid.

El a declarat că suma de aproximativ 400.000 de euro, pe care partidul o poate cheltui conform legii, va fi returnată peste câteva luni, după ce banii vor fi decontaţi.

"O variantă pentru care noi am făcut demersurile de săptămâna trecută pentru împrumut la una din bănci. Dacă nu, să nu vă surprindă, conducerea partidului, 40 de colegi şi de colege din conducerea partidului, o să împrumute în condiţiile legii partidul, urmând să-şi ia banii înapoi în octombrie-noiembrie, aşa cum spune legea, după ce se încheie toată această procedură de către AEP. Nu se poate decât pe persoană fizică şi nu se poate decât din cont, ca să nu fie discuţii", a susținut Vasile Blaga, într-o declaraţie consemnată de redactorul RRA, Mugur Mihăiţă.

ALDE, atac la PNL

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a participat la Galaţi la prezentarea candidaţilor din judeţ.

Cu acest prilej, Călin Popescu Tăriceanu i-a criticat pe liberali că susţin actualul guvern.

"Vedem care este şi performanţa preşedinţiei şi care este performanţa guvernului preşedintelui. Ceea ce este interesant astăzi, acest guvern de tehnocraţi care a fost sprijinit din plin de PNL, astăzi vedem că PNL a început să ia distanţă, nu le mai place. Păi, dacă nu le mai place guvernul, atunci să vină în parlament şi să dea guvernul jos", a susținut Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că USL ar trebui să fie refăcut şi să câştige alegerile parlamentare din toamnă, informează corespondentul RRA, Maria Măndiţa.

Candidaţii UDMR "trebuie să discute cu oamenii"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, crede că toţi candidaţii Uniunii trebuie să discute cu oamenii pentru a afla ce doresc şi pentru a le oferi soluţii la problemele lor.

"Ne preocupă şansa şi posibilitatea de a da consilieri şi primari care ştiu ce au de făcut şi care vor munci în folosul comunităţilor locale şi care au un program şi au răspunsuri concrete la problemele comunităţilor locale pentru că la alegerile locale acest aspect este cel mai important", a afirmat Kelemen Hunor.

UNPR vrea să fie al treilea partid parlamentar

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, crede că obţinerea unui rezultat bun în alegerile locale reprezintă un obiectiv important pentru partid, însă la fel de importante sunt şi alegerile parlamentare din toamnă.

"Scopul nostru este ca, din toamnă, să fim în continuare al treilea partid parlamentar al României, să fim partidul care generează echilibrul politic şi economic, aşa cum am făcut-o în toţi aceşti ani", a arătat Valeriu Steriu.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul evenimentului de lansare a candidatului UNPR pentru Primăria Caracal.

Pentru această funcţie, Uniunea îl susţine pe Ion Dinoiu, director general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Metale şi Resurse Radioactive de la Măgurele.

Macovei: Anul trecut trebuiau organizate alegeri anticipate

Preşedintele M10, Monica Macovei, a participat în judeţul Prahova la campania electorală a candidatului pentru primăria localităţii Albeşti-Paleologu, informează corespondentul RRA Simona Uţă.

Monica Macovei a declarat că, în opinia ei, preşedintele Klaus Iohannis trebuia ca anul trecut să organizeze alegeri anticipate sau să lase guvernul Ponta până la alegerile din toamna acestui an.

"Eu cred că era foarte bine ca preşedintele Iohannis să facă, fie alegeri anticipate pe acel val de anticorupţie, "Corupţia ucide", a fost un clic în toată ţara, da, faci un declic, că le pleacă copiii de acasă şi nu se mai întorc şi atunci trebuiau alegeri anticipate sau să rămână PSD la guvernare până în noiembrie, la alegerile parlamentare ca să deconteze tot", a mai spus Monica Macovei.


 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza