Ponta către Pivniceru: Cereţi CSM sancţionarea presiunilor asupra justiţiei

Premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, să ceară Consiliului Superior al Magistraturii sancţionarea "presiunilor inadmisibile asupra justiţiei".

Adăugat: 5 Septembrie 2012
Ultima actualizare:5 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şeful Executivului, Victor Ponta, i-a cerut, miercuri, ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, la începutul şedinţei de guvern, să solicite CSM "să fie dur cu toată lumea" şi să sancţioneze "presiuni inadmisibile asupra justiţiei".

El a precizat că există persoane care "dau e-mail-uri şi mută dosarele de la procurori".

"Pe doamna Pivniceru o s-o rog, ca om cu experienţă, să ceară CSM să fie dur cu toată lumea. Eu am greşit, am  făcut declaraţii, am fost sancţionat pentru asta, alţii înţeleg că fac manifestaţii în piaţa publică pentru că s-a dat o hotărâre judecătorească, iar alţii dau e-mail-uri şi mută dosarele de la procurori. Eu nu o să dau niciodată niciun e-mail să mut dosarele de la procurori, dar vă rog, doamna ministru, să aveţi grijă să nu se mai întâmple lucrul acesta şi CSM să fie la fel de dur în a sancţiona asemenea presiuni inadmisibile asupra justiţiei", a afirmat Ponta.

Şeful Guvernului a menţionat că ar fi reacţionat foarte puternic dacă cineva i-ar fi luat, ca procuror, printr-un e-mail, un dosar.
    
"Am fost procuror atâţia ani, dacă cineva mi-ar fi dat un e-mail să-mi ia dosarul vă garantez că aş fi reacţionat extrem de puternic şi vă garantez că aş fi fost apărat dacă se întâmpla lucrul ăsta", a spus Ponta.

Premierul le-a cerut, totodată, miniştrilor prezenţi la şedinţă să "ignore" atacurile politice şi să se concentreze pe actul guvernamental.

Ponta cere angajaţilor Oltchim să nu sperie investitorii
    
Tot miercuri, în cadrul şedinţei de guvern, premierul Victor Ponta a amintit de situaţia de la Oltchim Râmnicu Vâlcea.

El a dat asigurări că Guvernul caută un investitor pentru Oltchim şi a făcut apel la angajaţii companiei să nu sperie investitorii, arătând că ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, se va deplasa la Râmnicu Vâlcea pentru a discuta cu protestatarii.
    
Premierul a afirmat că Guvernul "munceşte de ceva timp" pentru găsirea unui investitor care să preia Oltchim şi să asigure locurile de muncă şi buna funcţionare a Oltchim, Arpechim şi altor societăţi care depind de combinat.
    
"Vreau să cred că oamenii înţeleg că nu trebuie să speriem investitorii acum. Ar fi un lucru foarte rău ca ambii investitori care şi-au declarat interesul să vadă în mişcările de protest un semn negativ şi să plece de acolo", a spus şeful Executivului.
    
Victor Ponta a declarat că ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, răspunde cu "capul, viaţa şi tot" pentru privatizarea Oltchim şi că există două mari companii, din "zone geografice total diferite", interesate să preia combinatul chimic.
    
"Aici, domnul ministru Chiţoiu, ştiţi, răspundeţi - capul, viaţa şi tot - de succesul operaţiunii de privatizare de la Oltchim. Din fericire, nu avem unul, ci două mari companii. Ne speriasem la un moment dat că nu vine nimeni. Au venit două mari companii, din două zone geografice total diferite, ca să spun aşa. Important este ca să avem un succes pe această temă, să salvăm locurile de muncă, să dăm un mesaj pentru toată zona, Argeş - că e vorba de Arpechim -, că păstrăm locuri de muncă şi de fapt creăm noi locuri de muncă prin investiţii", a subliniat premierul.

Şeful Executivului a făcut acest declaraţii după ce, miercuri dimineaţa, la Oltchim a avut loc un protest spontan al angajaţilor.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Petruţa Obrejan
Adăugat:
5 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza