Ponta: Candidaţii noştri sunt buni români

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a asigurat pe alegători că viitorii eurodeputaţi ai alianţei îi vor face mândri că sunt români.

Adăugat: 21 Mai 2014
Ultima actualizare:22 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, președintele PSD
trimite pe mail

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a participat la Braşov la un miting electoral pentru a susţine candidaţii alianţei PSD-UNPR-PC la europarlamentare.

Victor Ponta i-a asigurat pe alegători, pe membrii şi simpatizanţii celor trei formaţiuni că viitorii eurodeputaţi ai alianţei îi vor face mândri că sunt români.

"Despre alegerile pentru Parlamentul European, cred că, până la urmă, totul s-a redus la ceea ce noi am folosit ca slogan, "Mândri că suntem români în Europa!". Oamenii pe care noi îi propunem pentru Parlamentul European sunt buni români, vă vor face mândri că sunt români şi eu vă garantez că toţi, începând cu Corina Creţu, Ecaterina Andronescu vor lupta pentru România, vă vor reprezenta cu cinste şi vă vor face cu adevărat să vă simţiţi mândri că sunteţi români", a spus Victor Ponta.

PNL "va depăși pragul de 20%"

Preşedintele liberal, Crin Antonescu, este optimist şi spune că PNL va depăşi pragul de 20% la alegerile de duminică.

Crin Antonescu a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că partidul este mult mai puternic acum, decât la ultimul examen electoral.

"Partidul Naţional Liberal a avut o dinamică şi, în general, o dinamică ascendentă. Mă bazez pe faptul că partidul este astăzi mult mai puternic decât la ultimele alegeri la care a participat singur. Faptul că un partid are o anumită dinamică şi faptul că un partid speră ca la nişte alegeri să ia mai mult decât la cele precedente, mie, vă mărturisesc, nu mi se pare senzaţional", a spus Crin Antonescu.

Blaga: Noi nu avem rude pe listă

Democrat-liberalii se prezintă la aceste alegeri cu o echipă performantă, cu oameni competenţi, care au demonstrat că pot face treabă la Bruxelles,  spunea, la Oradea, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Liderul partidului preciza că formaţiunea pe care o conduce are şi o platformă politică serioasă.

"Noi nu avem rude pe listă, nu ne-am permis acest lucru. Dimpotrivă, am stabilit încă de acum un an de zile la Baia Mare criteriile de eligibilitate pe listă şi aşa am şi îmbinat lista, care să ducă, pe de o parte, la reprezentarea tuturor regiunilor, iar pe de alţă parte, la a avea, totuşi, oameni care să reprezinte atât interesele Europei, cât şi ale României, în Parlamentul European şi o platformă politică extrem de serioasă", a susținut Vasile Blaga.

PRM, "cel mai vechi partid în forma lui inițială"

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, deschide lista partidului la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Prezent la Suceava, el le-a vorbit alegătorilor despre stabilitatea politică a partidului său.

"Este cel mai vechi partid în forma lui iniţială neschimbată şi cu acelaşi conducător. Alţii au inversat vocalele, consoanele, au găsit tot felul de pretexte, s-au metamorfozat, au pretins că nu sunt aceia care au tâlhărit ţara, acum îi văd: "votaţi pe băiatul, votaţi pe fata, avem soluţii". De ce nu aţi aplicat aceste soluţii?", a spus Vadim.

UDMR vrea doi europarlamentari

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la Oradea, că este încrezător în faptul că Uniunea va intra din nou în Parlamentul European.

Kelemen Hunor a declarat că UDMR va avea cu siguranţă doi europarlamentari.

"Vom trece de pragul de 5%, chiar vom trece cu mult, şi vom avea deputaţi în Parlamentul European, dar nu o să scap nici după 25 mai de emoţii. Bun, dacă am trecut de prag, avem doi", a susținut Kelemen Hunor.

UDMR se prezintă la aceste alegeri cu sloganul "Transilvania în Europa".

PMP "va obține un scor cu două cifre"

Partidul Mişcarea Populară este formaţiunea care aduce schimbarea pe scena politică, susţine preşedintele Eugen Tomac.

El a declarat, la Iaşi, că alegerile de pe 25 mai reprezintă şi un test pentru democraţia românească.

"Sunt convins că Partidul Mişcarea Populară va obţine un scor cu două cifre, pentru că am făcut o campanie profesionistă, încercând, cu resursele modeste pe care le avem să-i convingem pe cât mai mulţi români că merită să ne acorde încredere, merită să susţină acest proiect politic, care duce mai departe linia politică a preşedintelui Traian Băsescu", a spus Tomac.

Forța Civică face campanie în stradă

"Un vot pentru Forţa Civică nu va fi niciodată un vot pierdut", dă asigurări Mihai Răzvan Ungureanu, preşedinte şi candidat al acestui partid.

El susţine, într-un comunicat de presă, că Forţa Civică a demonstrat că se poate face campanie şi cu resurse puţine, în stradă, de vorbă cu cetăţenii.

Mihai Răzvan Ungureanu a îndemnat alegătorii să vină la vot, indiferent de opţiunea electorală a fiecăruia.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
21 Mai 2014
Ultima actualizare:
22 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza