Ponta: Aștept pronunțarea Justiției în cazul declarațiilor privind ofițerul acoperit

Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC la Preşedinţia României, Victor Ponta, a declarat că așteaptă ca Justiția și Parlamentul să analizeze declarațiile președintelui privind ofițerul acoperit și să se pronunțe.

Adăugat: 14 Octombrie 2014
Ultima actualizare:14 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, candidatul Alianței PSD - UNPR - PC la Președinție
trimite pe mail

Victor Ponta a declarat astăzi, la Iaşi, că aşteaptă ca Justiţia şi Parlamentul să se pronunţe în cazul declaraţiilor făcute de Traian Băsescu, potrivit cărora premierul ar fi fost ofiţer al SIE între 1997 şi 2001.

"Justiţia are propriul drum şi va face, dacă va fi cazul, cercetările legate de încălcarea vreunei legi. Însă serviciile de informaţii se află sub controlul Parlamentului şi sunt absolut convins că Parlamentul va face această analiză şi va lua măsurile care se impun", a spus Ponta.

Victor Ponta este candidatul alianţei PSD-UNPR-PC la Preşedinţia României.

Meleșcanu: Nu am oferit listele cu ofițerii acoperiți

Fostul director al SIE, Teodor Meleşcanu, a declarat astăzi că preşedintele Traian Băsescu a solicitat serviciilor de informaţii listele cu ofiţerii acoperiţi.

Teodor Meleşcanu, candidat independent la Președinție,  a spus că nu a oferit aceste informaţii deoarece legea nu îi permitea.

"Legea referitoare la activitatea Serviciului de Informaţii Externe şi a serviciilor de informaţii în general, care, la art.10, paragraful 2, spune următoarele: "Sursele de informare, metodele şi mijloacele de muncă nu pot fi dezvăluite faţă de nimeni şi în nici o împrejurare", a spus Meleșcanu.

Udrea: Ponta a încălcat Constituția

Elena Udrea, candidatul PMP, solicită demisia premierului Victor Ponta şi retragerea lui din competiţia pentru Cotroceni.

"Domnul Victor Ponta se află în situaţia de a fi încălcat Constituţia României, de a fi încălcat legea şi în situaţia de a fi minţit în tot acest timp, în ultimii ani, pe români", a spus Udrea.

Macovei îi cere demisia lui Ponta

Şi candidatul independent Monica Macovei cere demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier şi retragerea din cursa prezidenţială.

"Victor Ponta a încălcat Constituţia, pentru că există o prevedere în Constituţie care interzice ca un procuror să aibă şi o altă funcţie publică sau privată, cu excepţia celei din învăţământul superior, deci nu e cazul aici. Practic, nu avea voie să fie şi spion", a spus Macovei.

Iohannis: Ponta să facă lumină

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, îi solicită lui Victor Ponta să îşi clarifice public situaţia şi să spună dacă a fost sau nu ofiţer acoperit.

"Îi solicit domnului Victor Ponta să clarifice în faţa naţiunii situaţia domniei-sale şi să facă lumină în această chestiune, să ne lămurească foarte bine care lucruri sunt adevărate şi care nu sunt adevărate", a spus Iohannis.

Tăriceanu: Declarațiile președintelui s-ar putea să-i trezească pe mulți la realitate

Candidatul independent Călin Popescu Tăriceanu speră ca declaraţiile lui Traian Băsescu să îi determine pe unii să i se alăture în demersul său pentru o nouă suspendare a şefului statului.

"El a făcut aseară un gest care pentru mine nu este surprinzător în ceea ce-i priveşte maniera de a se comporta, dar sigur că este reprobabil, aşa încât, sigur, ar putea ca această nouă ieşire a lui să trezească pe mulţi la realitate şi să ia o hotărâre, ceea ce mi-aş dori foarte mult", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Rotaru: Informațiile privind ofițerul acoperit nu trebuiau făcute în timpul campaniei

Constantin Rotaru, candidatul Partidului Alternativa Socialistă, susţine că informaţiile furnizate de Traian Băsescu nu trebuiau făcute în timpul campaniei electorale.

"Preşedintele Traian Băsescu putea să facă aceste dezvăluiri până în acest moment şi atunci avea credibilitate. Dacă le-a făcut în campania electorală - lucru nepermis unui preşedinte - cred că nu mai are importanţă", a spus Rotaru.

El a făcut aceste afirmaţii în cadrul dezbaterii electorale de la Radio România Actualităţi.

Mirel Amariței: Oamenii așteaptă o altfel de politică

Prezent la aceeaşi emisiune, candidatul Partidului ProDemo, Mirel Amariţei, a precizat că astfel de declaraţii nu îşi au rostul.

"Aşteaptă să vadă oameni de caracter care apar în faţa lor, să le transmită mesajul lor, să transmită sentimente, în primul rând, să facă, o dată pentru totdeauna, o altfel de politică, o politică a păcii", a spus Mirel Amariţei.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
14 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza