Ponta, apel la unitatea USL în al 12-lea ceas

Preşedintele PSD, Victor Ponta, speră ca liberalii "să nu sacrifice" proiectul USL în favoarea unui "proiect personal" al liderului PNL, Crin Antonescu.

Adăugat: 24 Februarie 2014
Ultima actualizare:24 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, preşedintele PSD
trimite pe mail

Preşedintele social-democrat, Victor Ponta, a adresat un nou apel liberalilor să păstreze unitatea USL şi să lupte pentru atingerea celor două obiective: înlăturarea regimului Traian Băsescu şi o guvernare democratică a  Uniunii.

"Vă propun încă o dată, astăzi (luni n.r.), să facem toate eforturile care ţin de Uniunea Social Democrată pentru a continua cele două obiective fundamentale pe care ni le-am asumat în urmă cu trei ani, şi anume, să schimbăm un regim politic, regimul lui Traian Băsescu, cu un regim democratic, european şi modern şi să guvernăm bine ţara", a spus premierul la şedinţa Biroului Permanent al PSD la care participă  preşedinţii PC, Daniel Constantin şi UNPR, Gabriel Oprea.

Ponta speră ca liberalii "să nu sacrifice" proiectul USL în favoarea unui "proiect personal" al liderului PNL, Crin Antonescu.

"Sper şi doresc ca mâine seară colegii liberali să nu sacrifice un proiect atât de important pentru un proiect personal al domnului Antonescu. Proiectul domniei sale trebuie să fie înscris în marele proiect naţional care este USL. Din partea noastră este toată dorinţa de a merge mai departe împreună şi de a ne atinge obiectivele. (...) Orice discuţii politice apar, important este să nu uităm de ce am format USL şi care sunt obiectivele sale", a afirmat Ponta.

Înainte de începerea şedinţei, Daniel Constantin declara că este prima oară când ia parte la întâlnirea conducerii PSD.

În opinia sa, ultimele declaraţii ale liderului PNL, Crin Antonescu, arată că acesta are deja o strategie secretă diferită de cea a Uniunii.

Liderul liberal, Crin Antonescu, a anunţat că în lipsa unui răspuns de la premier în privinţa numirilor în Guvern, marţi  seară va fi convocată Delegaţia Permanentă, iar miniştrii PNL vor demisiona.

Liberalii spun că aşteaptă luni sau marţi  întrunirea Parlamentului pentru schimbarea structurii Guvernului, în conformitate cu propunerile lor, Klaus Iohannis ministru de interne şi vicepremier.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminita Apostolescu
Adăugat:
24 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza