Ponta: Am fost felicitaţi de Rasmussen

Premierul a declarat că a primit felicitări din partea secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, pentru alocările suplimentare din domeniul apărării.

Adăugat: 16 Mai 2014
Ultima actualizare:16 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen s-a întâlnit, vineri dimineaţă,  cu premierul Victor Ponta la sediul Ministerului Apărării.

Anders Fogh Rasmussen a apreciat contribuţia adusă de România la misiunile internaţionale, în special în teatrul de operaţii din Afganistan.

Totodată , oficialul NATO a precizat că suplimentarea bugetului alocat MApN poate fi un exemplu şi pentru celelalte state din alianţă.

Premierul a declarat că a primit felicitări din partea secretarului general al NATO pentru alocările suplimentare din domeniul apărării.

"Am avut astazi o întâlnire oficială cu Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen, şi am fost felicitaţi pentru alocările suplimentare din domeniul apărării. Am ajuns la un buget al MApN de 1,5% din PIB şi în 2015 vom putea avea 2%. Romania va reuşi astfel să îşi îndeplinească toate obligaţiile pe care le are ca membru al NATO”, a declarat premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a mai declarat că o eventuală prezenţă militară permanentă a Alianţei Nord-Atlantice în România se discută cu toţi reprezentanţii statului român, la fel cum se discută tot ceea ce ţine de strategia de viitor.

Important este angajamentul foarte ferm transmis de secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, de respectare şi de solidaritate cu toate ţările Alianţei, inclusiv cu România, a mai spus Victor Ponta.

Anders Fogh Rasmussn a apreciat contribuţia adusă de România la misiunile internaţionale, în special în teatrul de operaţii din Afganistan.

Totodată, oficialul NATO a precizat că suplimentarea bugetului alocat MApN poate fi un exemplu şi pentru celelalte state din Alianţă.

La întâlnire a participat vicepremierul pe siguranţă naţională Gabriel Oprea şi ministrul Apărării Mircea Duşa.

Secretarul general al NATO a avut ulterior o discuţie separată cu ministrul român al apărării şi cu şeful statului major al armatei, general locotenent Ştefan Dănilă.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza