Pompierii militari, pregătiți să intervină în zonele cu atenționări meteo

IGSU anunță că este pregătit să intervină în sprijinul populaţiei din zonele pentru care meteorologii au emis atenţionări.

Adăugat: 2 Mai 2016
Ultima actualizare:2 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Peste 3.000 de pompieri militari cu tehnica din dotare sunt gata să intervină în sprijinul populaţiei din zonele pentru care meteorologii au emis atenţionarea de ploi torenţiale, vânt puternic şi ninsori.

Dacă situaţia o impune, vor trimise echipaje în zonele de risc pentru evacuarea populaţiei, animalelor şi a bunurilor aflate în pericol, precum şi pentru limitarea efectelor vremii.

Evoluţia fenomenelor meteo periculoase va fi permanent monitorizată, anunţă într-un comunicat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Cod galben de ploi, ninsori şi vânt puternic, în 29 de judeţe şi în municipiul Bucureşti

O atenţionare cod galben de ploi, ninsori şi vânt puternic, valabilă în 29 de judeţe şi în municipiul Bucureşti, a fost emisă astăzi de Administraţia Naţională de Meteorologie.

De mâine, de la ora 9:00 şi până miercuri, la ora 21:00, în jumătatea de sud a ţării şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali va ploua pe arii extinse, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri va ninge, iar vântul la rafală va depăşi 70 km/h.

Temperaturile vor fi chiar şi cu 10 grade mai scăzute decât normalul perioadei,  spune meteorologul Oana Catrina.
 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza