Politiştii ies în stradă

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor a anunţat pentru, luni, un miting de protest în faţa sediului Ministerului Administraţiei şi Internelor, din cauza disponibilizărilor anunţate.

Adăugat: 6 Iunie 2011
Ultima actualizare:6 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Update-Membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor protestează, luni, în faţa Ministerului Administraţiei şi Internelor.


Ei sunt nemulţumiţi de disponibilizările anunţate în sistem.


Protestele vor continua, a anunţat preşedintele sindicatului, Marin Gruia, dacă ministrul Traian Igaş nu va lua în considerare cererile protestatarilor.


Ministrul de interne a anunţat că,  marţi, se va întîlni cu sindicaliştii


Purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru, a declarat, pentru RRA, că marţi,  vor avea loc discuţii între reprezentanţii Ministerului şi cei ai sindicatelor, pe această temă.  


"Astăzi( luni, n.r.) s-a decis, într-o şedinţă a ministrului administraţiei şi internelor, ca reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor şi personalului contractual să fie invitaţi mâine, începând cu ora 17:00, la sediul Ministerului, la o întâlnire de lucru, cu ministrul şi alţi factori din conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor. Se vor lua în calcul şi ideile şi proiectul celor de la sindicat. Procesul de restructurare nu este dictat doar din raţiuni bugetare. Regândirea acestui concept de siguranţă a cetăţeanului este în strânsă legătură cu procesul de reducere şi de disponibilizare", a spus Militaru.


Ministrul Traian Igaş a anunţat, săptămâna trecută, că disponibilizările vor începe în aproximativ 30 de zile şi că, în refacerea organigramelor, toate posturile vor fi scoase la concurs.


Traian Igaş a amintit că bugetul pe acest an obligă conducerea Ministerului să recurgă la restructurări.  


Sindicaliştii din Poliţie au avut, săptămâna trecută, o întâlnire cu ministrul de interne, Traian Igaş, pe tema disponibilizărilor din sistem, care, până la această oră, nu a schimbat decizia ministrului de a reduce numărul angajaţilor din MAI.


În acest context, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi personalului contractual, Marin Gruia, a anunţat pentru ziua de luni dimineaţă,  posibile proteste în faţa Ministerului de Interne.


Ministrul Traian Igaş a spus că analizează propunerile sindicatelor şi a promis că va avea o nouă întâlnire cu liderii de sindicat, la începutul acestei săptămâni, pe această temă.


În esenţă, soluţiile acestora vizează suspendarea activităţii la cererea angajaţilor pe o perioadă de doi, trei ani şi, spun aceştia, prin suspendare se vor rezolva 70% din disponibilizări.


Traian Igaş a mai  precizat că măsura diminuării normei de hrană, pentru cadrele din MAI, cu aproximativ 500 de lei, este una temporară.
 Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza