Poliţiştii au protestat în faţa Parlamentului

Sindicaliştii afiliaţi la Federaţia Sindicatelor Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex" au protestat, marţi, în faţa Parlamentului împotriva disponibilizărilor anunţate în urma reorganizării în Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Adăugat: 3 Mai 2011
Ultima actualizare:3 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit liderului sindical, Vasile Lincu, sindicaliştii nu sunt de acord cu disponibilizarea a circa 10.000 de cadre din Poliţie.


"Noi credem că dacă s-ar externaliza anumite servicii care nu au directă legătură cu activitatea de poliţie, numărul disponibilizărilor ar fi foarte mic sau inexistent", a spus liderul sindical.


De asemenea, Vasile Lincu a declarat că a aflat că marţi, în Camera Deputaţilor va fi luat în discuţie proiectul pentru modificarea statutului poliţistului, care va fi în dezavantajul angajaţilor din sistem.
    

"Acest proiect de lege a fost discutat de noi cu parlamentarii şi am reuşit să il blocăm. Ne deranjează ultimul articol din acest act care prevede ca poliţiştii să fie mutaţi dintr-un loc în altul fără acordul lor scris, prin ordin de ministru", a spus Vasile Lincu.


Legea privind reorganizarea MAI, care prevedea numărul de disponibilizări, urma să fie aprobată marţi în Camera Deputaţilor, cameră decizională.


Surse parlamentare au anunţat sindicaliştii că votul pe această lege s-a amânat pentru săptămâna viitoare, puterea neîntrunind numărul de voturi necesar pentru trecerea acestui act normativ.

 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
3 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza