Poliţiştii ameninţă cu proteste

Poliţiştii ameninţă cu proteste, dacă Victor Ponta nu va fi atent "la viitoarea rectificare bugetară". Ei susţin că premierul trebuie să răspundă de tot ce se va întâmpla în perioada următoare în care nu vor putea asigura ordinea şi liniştea publică.

Adăugat: 26 Iulie 2013
Ultima actualizare:26 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Poliţiştii îi cer premierului Victor Ponta o analiză atentă la viitoarea rectificare bugetară, despre care au informaţii că ar presupune o scădere a fondurilor ministerului de care aparţin.

Potrivit unui comunicat primit la redacţie, în caz contrar, ameninţă cu declanşarea unei riposte publice.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual susţine în acelaşi document că Ministerul de Interne a solicitat deja oficial Guvernului fonduri pentru asigurarea logisticii necesare funcţionării structurilor sale, precum şi pentru plata drepturilor angajaţilor.

O altă nemulţumire a poliţiştilor se referă la lipsa protecţiei juridice din partea statului, care a avut repercusiuni grave asupra activităţii şi a generat neîncredere în actul de guvernare.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Gruia Marin, a declarat într-un interviu în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi, că premierul Ponta "trebuie să răspundă de tot ce se va întâmpla în perioada următoare în care Poliţia nu va putea asigura ordinea şi liniştea publică la nişte parametri normali".

"Domnul premier trebuie să răspundă de tot ce se va întâmpla în perioada următoare în care Poliţia nu va putea asigura ordinea şi liniştea publică la nişte parametri normali pentru că neavând combustibil, neavând nişte maşini dotate, reparate cu asigurări, nu vom putea face faţă cerinţelor de zi cu zi. S-ar putea în perioada următoare să ne confruntăm cu manifestări de protest, atunci Poliţia va trebui să fie permanent în acţiune. Cu ce să mergem? Nu cred că oamenii sunt vinovaţi că instituţia nu pune la dispoziţie logistica necesară misiunilor de zi cu zi", a precizat preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Gruia Marin.Autor:
Radio România
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
26 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza