Politicienii români, cu ochii pe situaţia din Regatul Unit

România trebuie să aibă un rol serios în redefinirea proiectului european şi să fie o voce puternică în cadrul Uniunii Europene, afirmă politicienii români de la Bucureşti.

Adăugat: 27 Iunie 2016
Ultima actualizare:27 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, consideră că este foarte important ca în perioada următoare autorităţile de la Bucureşti să negocieze în favoarea intereselor românilor care trăiesc în Marea Britanie.

Liderul social-democrat a precizat aseară într-o intervenţie televizată că ţara noastră trebuie să aibă un rol serios în redefinirea proiectului european şi să fie o voce puternică în cadrul Uniunii.

Aflat la Mamaia la Colegiul Director al liberalilor, preşedintele PNL Diaspora din Marea Britanie, Cosmin Rusu, a afirmat că românii care muncesc în această ţară trebuie să ia în calcul faptul că se vor schimba unele reguli pe piaţa muncii, inclusiv în ceea ce priveşte drepturile sociale. 

"Suntem într-o stare de mare incertitudine, îi va afecta efectiv pe cei care abia au ajuns în Marea Britanie, nu au reuşit să obţină documentele pentru a putea munci în mod legal acolo, în schimb cei care vor dori să meargă practic vor avea nevoie de vize şi să îndeplinească diferite criterii care vor fi puse de noul guvern care vor fi foarte restrictive, exact cum era probabil înainte", a spus Cosmin Rusu.

Corespondenta RRA, Mona Constantinescu, aminteşte că în Marea Britanie trăiesc aproximativ 400 de mii de cetăţeni români.

Datele oficiale arată că peste trei mii 400 de români primesc ajutoare sociale în Regatul Unit, România fiind astfel pe locul 13 în rândul europenilor care solicită ajutoare de la statul englez.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza