Politica romaneasca.ro vă urează Crăciun fericit!

Crăciun fericit alături de cei dragi. Creştinii aud în biserici istoria evanghelică a naşterii Domnului, precum şi colindele care vestesc Naşterea Domnului.

Adăugat: 25 Decembrie 2013
Ultima actualizare:25 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Liturghia de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti s-a încheiat, de Craciun, cu colinde interpretate de Corala Patriarhiei Române.

Slujba a fost oficiată de Patriarhul Deniel al Bisericii Ortodoxe Române, în prezenţa a câtorva sute de credincioşi.

Patriarhul Daniel a anunţat la finalul slujbei că anul 2014 va fi dedicat în Biserica Ortodoxă Română tainelor spovedaniei şi împărtăşaniei şi sfinţilor martiri brâncoveni, la 300 de ani de la mucenicia lor. În predica sa,

Patriarhul Daniel a vorbit despre familia creştină şi binecuvântarea de a creşte copii.

"Astăzi familia şi, şi mai ales familia creştină, este foarte mult persecutată de o mentalitate consumistă, materialistă şi individualistă. Unii părinţi ar dori să aibă copii şi nu au, iar alţii pot să aibă şi nu îi primesc. Unele mame ucid pruncii înainte ca aceştia să se nască. Sărbătoarea Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos ne cheamă să acordăm cea mai mare atenţie copiilor şi familiilor cu copii, ca binecuvântări nu doar pentru familie, ci pentru întreg poporul", a spus Patriarhul Danie.

Miercuri, de Sărbătoarea Naşterii Domnului, credincioşii participă, în cursul diminţeii, la Sfânta Liturghie, iar copiii umblă, cu "Steaua".

În urmă cu peste 2000 de ani, Feciara Maria şi logodnicl său Iosif au mers de la Nazaret la Betleem pentru a se înscrie la recensământul comandat de împăratul roman Augustus.

Maria era însărcinată în urma apariţiei miraculoase a Îngerului Gavriil, care i-a vestit că îl va naşte pe Mesia.

La Betleem, cei doi s-au cazat într-o grotă folosită ca adăpost pentru animale.

Aici, Maria l-a născut pe Iisus Hristos, Mântuitorul lumii. Trei înţelepţi au venit din Orient, călăuziţi de o stea, până la locul unde s-a născut Hristos şi I-au adus pruncului daruri, recunoscând că s-a născut un împărat.

Creştinii aud această istorie evanghelică miercuri, în prima zi de Crăciun, în biserici, la Liturghie, precum şi colindele care vestesc Naşterea Domnului.

Crăciunul, "sărbătoarea familiei"

Prima zi de Crăciun este o sărbătoare a familiei.

Este ocazia cu care se reunesc toţi, îşi fac daruri şi se bucură de clipele petrecute împreună în jurul mesei.

În această zi sfântă, copiii umblă cu "Steaua", pentru a vesti naşterea lui Iisus Hristos.

În mesajul său de Crăciun, Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române îi îndeamnă pe credincioşi să nu îşi piardă bogăţia sufletească a credinţei şi a generozităţii.

La rândul său, mitropolitul romano-catolic de Bucureşti, Ioan Robu, îi îndeamnă pe credincioşi să mediteze la cuvântul lui Dumnezeu, subliniind că "închinarea noastră în faţa Pruncului dumnezeiesc înseamnă şi mărturisirea noastră de credinţă".
 Autor:
Remus Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza