Politica agricolă comună în atenţia Europei

La Bruxelles începe, luni, o conferinţã dedicatã viitorului politicii agricole comune dupã 2013. Concluziile vor fi trecute în documentul oficial pe care Comisia Europeană îl pregăteşte pentru toamnă.

Adăugat: 19 Iulie 2010
Ultima actualizare:19 Iulie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reuniunea încheie oficial dezbaterea publicã iniţiatã în aprilie, iar comisarul european pentru agriculturã, Dacian Cioloş, spune cã oamenii susţin o reformã realã în acest domeniu.  


Întrebările esenţiale în dezbaterea publică au fost : De ce avem nevoie de o politicã agricolã comunã? Ce aşteaptã cetãţenii de la agriculturã? De ce trebuie reformatã politica agricolã?


 
Numãrul mare de contribuţii, aproximativ 6000, demonstreazã interesul cetãţenilor europeni pentru acest domeniu, a declarat comisarul european pentru agriculturã, Dacian Cioloş."Avem susţinere puternicã din partea cetãţenilor europeni pentru menţinerea politicii agricole comune, dar care trebuie reformatã, şi  trebuie sã meargã în direcţia unei mai puternice luãri în considerare a diversitãţii tipurilor de ferme pe care le avem în Uniunea Europeanã, tipuri de producţii, în direcţia susţinerii mai ales a produselor de calitate, a produselor, sã spunem, cu caracter local, a produselor care sã fie şi sãnãtoase, şi oamenii vor ca agricultorii, dincolo de producţia alimentarã pe care o fac, sã integreze în modul lor de lucru din ce în ce mai mult şi menţinerea mediului, a peisajului, a teritoriului pe care îşi desfãşoarã activitatea".Şase sute de delegaţi din toate statele membre participã la Conferinţa de la Bruxelles, ale cãrei concluzii vor sta la baza documentului oficial pe care Comisia Europeanã îl pregãteşte pentru toamna acestui an.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Claudia Marcu
Adăugat:
19 Iulie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza