Poliţia din R.Moldova a destructurat o reţea menită să destabilizeze situația din țară

Poliţia din Republica Moldova a anunţat duminică că a destructurat o reţea coordonată de la Moscova care urmărea să destabilizeze situaţia din ţară.

Adăugat: 12 Martie 2023
Ultima actualizare:12 Martie 2023

Politica Romaneasca
trimite pe mail
Grupurile coordonate de Rusia urmau să creeze haos, inclusiv la acţiunile de protest care au fost organizate duminică la Chişinău de către formaţiunea politică a controversatului om de afaceri Ilan Şor, dar care au avut loc până la final fără incidente majore.
 
Mai multe persoane au fost reţinute, iar majoritatea dintre ele au acceptat să colaboreze cu anchetatorii, după cum transmite Corneliu Rusnac de la Radio Chişinău.
 
Şeful Inspectoratului General de Poliţie, Viorel Cernăuţeanu, a declarat la o conferinţă de presă că este vorba de o reţea formată din 10 grupuri a câte 5-10 persoane, care urmau să creeze haos la acţiunile de protest din Chişinău.
 
Aceste grupuri erau coordonate de către un reprezentant al unor servicii speciale din Federaţia Rusă. Grupurile respective primeau instrucţiuni pentru destabilizarea ordinii publice prin persoane cu dublă cetăţenie, rusă şi moldovenească, venite în acest scop de la Moscova.
 
Viorel Cernăuţeanu a prezentat mai multe înregistrări video şi audio, dar şi fragmente de corespondenţă, menite să demonstreze implicarea unor persoane din Rusia în pregătire dezordinelor în masă la Chişinău.
 
Potrivit şefului IGP, 25 de persoane suspecte au fost interogate de către oamenii legii, şapte dintre care au fost reţinute, printre acestea fiind şi o persoană care făcea legătura între serviciile speciale din Rusia şi grupurile care pregăteau dezordine la Chişinău.
 
Majoritatea persoanelor interogate au început să colaboreze cu anchetatorii, a precizat Viorel Cernăuţeanu.
 
El a mai spus că există legătură directă între coordonatorul de la Moscova şi compania militară privată rusă Wagner, dar şi între reţeaua pe care au destructurat-o poliţiştii şi organizatorii protestelor de la Chişinău - proteste care au avut loc şi dumincă în frunte cu Partidul Şor.  RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (12 martie, ora 18:03) 


Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Martie 2023


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza