Poliţia din Munchen: În prezent nu există riscuri de securitate pentru populaţie

În prezent nu există riscuri de securitate pentru populaţia din Munchen , consideră poliţia.

Adăugat: 23 Iulie 2016
Ultima actualizare:23 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Facebook
trimite pe mail

Primele rezultate ale anchetei privind atacul de aseară, soldat cu nouă morţi şi 27 de răniţi, nu au indicat existenţa vreunei legături teroriste sau a vreunor complici ai atacatorului, care s-a sinucis.

Locuitorii oraşului au ieşit în număr mut mai mic din casă astăzi, spune Dorina Zalomâne, o româncă din Munchen.

"Încercăm să ne relaxăm, să nu intrăm în panică, dar bineînţeles se pune întrebarea: ce va urma, ce o să fie? Ţinând cont de ceea ce se întâmplă în restul Europei era de aşteptat, auzim peste tot spunându-se că Germania era unul dintre locurile foarte securizate, în special în Munchen şi uite că totuşi s-a întâmplat şi aici. Acum, fiind aproape de vacanţă, întrebarea este unde putem să mergem cu copiii în vacanţă să ne simţim în siguranţă", a susținut Dorina Zalomâne.

Guvernul României ţine în permanenţă legătura cu comunitatea românească din Bavaria prin intermediul Ministerului de Externe şi al Consulatului General de la Munchen, pentru a acorda asistenţă în caz de nevoie.

Într-un comunicat, premierul Dacian Cioloş spune că astfel de acte de violenţă, care pun în pericol sau iau pe nedrept vieţi omeneşti sunt inadmisibileAutor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza