Poliţia de frontieră:Verificările au caracter temporar

Într-un comunicat, Poliţia de Frontieră Română, precizează că,în această perioadă se fac verificări ale persoanelor şi mijloacelor de transport care tranzitează frontiera, dar acestea au caracter temporar.

Adăugat: 20 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, efectuează in aceasta perioada verificări amănunţite asupra persoanelor şi mijloacelor de transport care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale,se arata intr-un comunicat de presa.

Măsura are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe.

Ca urmare a acestui fapt, în punctele de frontieră de la graniţa cu statele vecine se prefigurează creşterea timpilor de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră.

Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

În acest sens, au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ şi civilizat.

Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră.
 Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza