Poliţele RCA ar putea fi mai ieftine cu 30%

Tarifele RCA vor fi limitate potrivit reglementărilor europene, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară va putea interveni asupra preţurilor.

Adăugat: 13 Septembrie 2016
Ultima actualizare:13 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Poliţele RCA ar putea deveni mai ieftine cu 30% faţă de anul trecut, dacă vor fi adoptate modificările propuse la legislaţia în vigoare.

Proiectul de lege intră în dezbaterea comisiilor de specialitate din Senat, dar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Modificările vin după ce reprezentanţii transportatorilor autorizaţi din România au protestat faţă de tarifele prea ridicate la asigurările RCA.

De altfel, costul poliţelor de răspundere civilă auto este şi subiectul dezbaterii de prânz de la Radio România Actualităţi de la ora 13:20.

Ce prevede ordonanţa privind poliţiele RCA

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, lansat în dezbatere publică de Ministerul de Finanţe, contractele vor fi încheiate pe o perioadă de la o lună la un an, iar plata va putea fi făcută şi în rate.

În plus, este permisă suspendarea contractului la cererea celui asigurat.

În cazul deceselor sau a accidentării unor persoane limita despăgubirilor este de cinci milioane de euro, în timp ce pentru prejudicii materiale limita se va opri la un milion de euro, în ambele cazuri indiferent de numărul celor păgubiţi.

Proiectul mai prevede că păgubitul îşi va primi banii de la firma care i-a vândut poliţia şi că asiguratorii trebuie să explice la cerere cum au calculat valoarea poliţelor.

Tarifele RCA vor fi limitate potrivit reglementărilor europene, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară va putea interveni asupra preţurilor.

Mai mult, instituţia le poate cere firmelor de asigurări să notifice majorarea tarifelor în cadrul unui sistem general de control al preţurilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
13 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza