Poliţele auto RCA, în dezbatere publică

Dezbaterea se înscrie în procesul de elaborare şi aprobare a unei noi legi care să reglementeze asigurările obligatorii de răspundere civilă auto.

Adăugat: 14 Martie 2017
Ultima actualizare:14 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia pentru Buget-Finanţe şi Bănci a Camerei Deputaţilor organizează astăzi o dezbatere publică pe tema "Poliţelor de asigurare auto".

Sunt invitaţi să participe membrii comisiei, reprezentanţii ASF şi alţi specialişti.

Dezbaterea se înscrie în procesul de elaborare şi aprobare a unei noi legi care să reglementeze asigurările obligatorii de răspundere civilă auto.

ASF a elaborat recent un pachet de acţiuni pentru stabilizarea pieţei RCA, după expirarea perioadei de plafonare a tarifelor.

Între măsuri figurează stabilirea tarifelor de referinţă sau introducerea în legislaţie a conceptului de "client cu risc ridicat".

De asemenea, alte decizii sunt elaborarea unor ghiduri cu privire la relaţia asiguratorilor şi intermediarilor cu consumatorii, precum şi derularea unor activităţi susţinute de informare publică şi de educaţie financiară pe tema poliţelor RCA.

Pe de altă parte, reprezentanţii nou înfiinţatului Patronat Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare consideră că, deşi în medie tarifele poliţelor RCA s-au redus, faptul că asiguratorii au înregistrat pierderi pe acest segment indică o foarte posibilă revenire la preţurile anterioare plafonării după luna mai.
 Autor:
Adriana Leu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza