Pocora: Solicit ministrului Muncii să prezinte măsurile pentru creşterea natalităţii

Pocora precizează că de Ziua Mondială a Populaţiei, ministrul Muncii trebuie să facă cunoscute politicile pentru creşterea natalităţii şi creşterea demografică.

Adăugat: 11 Iulie 2014
Ultima actualizare:11 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Cristina Pocora, vicepreşedinte PNL
trimite pe mail

Deputatul PNL, Cristina Pocora, susţine că România are nevoie urgentă de politici bune şi măsuri pe termen lung pentru creşterea natalităţii.

Ea îi solicită ministrului Muncii, Rovana Plumb, să facă publice planurile pe termen mediu şi lung pentru protejarea familiei, pentru stimularea natalităţii şi pentru garantarea educaţiei copiilor în medii civilizate.

Pocora precizează că de Ziua Mondială a Populaţiei, sărbătorită pe 11 iulie, ministrul Muncii trebuie să facă cunoscute politicile pentru creşterea natalităţii.

"Astăzi, mai mult ca oricând, îi cer doamnei ministru a Muncii, Rovana Plumb, să ne spună ce face în privinţa creşterii natalităţii. Ce politici pe termen mediu şi lung are ministerul, cum va susține statul creșterea demografică", afirmă Pocora într-un comunicat de presă.

Pocora spune că "pomeni electorale poate inventa oricine".

"Și, dacă nu există nicio politică în acest domeniu, dacă doamna ministru are preocupări mărunte si niciun plan pe acest sector, o invit să plece acasă. N-are rost să țină de un scaun, n-are rost să mimeze guvernarea. Pomeni electorale poate inventa oricine, nu e nevoie de un ministru!", mai afirmă Pocora în comunicat.

Cristina Pocora susţine că în România tot mai puţine familii se gândesc să aibă copii şi că, din acest motiv, conform statisticilor, în mai puţin de 20 de ani sistemul de pensii nu va mai putea fi finanţat, iar oamenii activi vor fi copleşiţi de taxe şi vor emigra.

Ea afirmă că statul trebuie să sprijine, prin măsuri durabile, cuplurile care se tem să aibă copii de grija că nu vor avea cum să le asigure un nivel de trai bun.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
11 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza