PNŢCD se pregăteşte de alegeri

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a afirmat, marţi, La Cluj Napoca ,într-o conferinţă de presă cã partidul său a intrat deja în campania pentru alegerile locale.

Adăugat: 17 August 2010
Ultima actualizare:2 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Pavelescu a declarat cã PNŢCD nu îşi permite sã aştepte finalul anului 2010  pentru a demara  campania şi  a anunţat că   în scurt timp vor fi desemnaţi candidaţii pentru alegerile locale.

Pavelescu a cerut organizaţiei de la Cluj sã întinereascã partidul şi a fixat ca ţintã depãşirea pragului de 5%.

Totodatã, preşedintele PNŢCD a mai spus cã se cautã un candidat competent pentru Primãria Cluj-Napoca, pentru cã este un context favorabil şi oamenii "aşteaptã sã vadã figuri noi" .

Aurelian Pavelescu, unic candidat la şefia PNŢCD, a fost ales preşedinte al formaţiunii la Congresul Extraordinar care a avut loc sâmbătă, la Palatul Parlamentului, el fiind votat de 441 din cei 463 de delegaţi care şi-au exercitat dreptul de vot.

S-au înregistrat 11 voturi "împotrivă", 7 abţineri şi au fost anulate 4 voturi.

Astfel, din conducerea PNŢCD vor face parte, alături de Aurelian Pavelescu, Eugen Moisescuprim-vicepreşedinte, Vasile Lupu, preşedinte al Comitetul Naţional de Conducere, Liviu Iane, secretar general şi vicepreşedinţii Mircea Irimescu, Costinel Milescu, Tudorel Chestoi, Daniel Vereş, Monica Toma, Marius Popovici, Laurenţiu Mândrea, Constantin Fătu, Marian Popa, Alexandru Blejan şi Romulus Luca.

Delegaţii la Congresul Extraordinar al PNŢCD au adoptat sâmbătă o rezoluţie prin care se hotărăşte declanşarea campaniei electorale pentru anul 2012.

Potrivit rezoluţiei, adoptată cu unanimitate de voturi, organele de conducere ale partidului sunt însărcinate să organizeze partidul în vederea alegerilor din anul 2012.

Liderul PNŢCD a critcat faptul că la alegerile locale anterioare partidul a propus liste de candidaţi în numai 17% dintre localităţi, anunţând că îşi propune ca în anul 2012 partidul să depună liste de candidaţi în cel puţin 50% din localităţile ţării.

Aurelian Pavelescu, singur în cursă

Aproximativ 800 de delegaţi ţărănişti s-au reunit, sâmbătă, într-un Congres Extraordinar, pentru a-şi alege liderul, precum şi întreaga conducere, Aurelian Pavelescu fiind unicul candidat pentru pentru această funcţie, el depunând o moţiune ce urmează să fie supusă votului delegaţilor la reuniune.

Moţiunea cu care  Pavelescu a venit în faţa Congresului este intitulată "PNŢCD - Continuitate şi demnitate".

La reuniunea de la Palatul Parlamentului a fost prezent fostul lider ţărănist Vasile Lupu, care se află la prezidiu. Fostul preşedinte al partidului Ion Diaconescu nu participă la Congres.

 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Ciprian Iancu
Adăugat:
17 August 2010
Ultima actualizare:
2 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza