PNŢCD, aripa Pavelescu şi Iniţiativa România Liberală se susţin reciproc

Aripa condusă de Aurelian Pavelescu din Partidul Naţional Ţărănesc şi Iniţiativa România Liberală au semnat, duminică, un protocol de colaborare.

Adăugat: 20 Octombrie 2013
Ultima actualizare:20 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aripa condusă de Aurelian Pavelescu din Partidul Naţional Ţărănesc şi Iniţiativa România Liberală au semnat, duminică, un protocol de colaborare.

Potrivit acordului, anumiţi membri ai Iniţiativei vor fi cooptaţi în conducerea PNŢCD, la Congresul de pe 2 noiembrie.

Liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a declarat că această colaborare prevede şi elaborarea unui program economic pentru relansarea României, bazat pe măsuri care încurajează activitatea întreprinzătorilor.

El spune că protocolul semnat, duminică, este unul din paşii cuprinşi în strategia de unificare a forţelor de dreapta din România.

"Partidul continuă eforturile de unificare a dreptei împreună cu partenerii noştri din Forţa Civică în primul rând, dar şi cu celelalte partide care se află pe eşicherul de dreapta. Sperăm să existe o unificare a dreptei pentru europarlamentare, în perspectiva alegerilor prezidenţiale. De asemenea, dorinţa noastră ar fi ca la alegerile prezidenţiale să avem un candidat unic al dreptei, a declarat Pavelescu.

La rândul său, preşedintele Iniţiativa România Liberală, Vlad Moisescu, afirmă că ambele formaţiuni vor avea de câştigat în perspectiva alegerilor de anul viitor. Ţinta electorală a acestei colaborări sunt oamenii de dreapta şi întreprinzătorii.

"Astăzi PNŢCD are şansa istorică de a-i atrage pe românii care şi-au pierdut încrederea în PNL din cauza transformării acestui partid într-o formaţiune stângistă şi populistă. Practic, prin acest protocol, PNŢCD devine de fapt expresiea politică cea mai importantă a Iniţiativei România Liberală. În acelaşi timp, iniţiativa rămâne o organizaţie non-guvernamentală, o platformă politico-civică în care se regăsesc românii care generează cea mai mare parte a PIB a României", a mai spus Moisescu, potrivit redactorului RRA.Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza