PNTCD a rămas fără președinte. Marian Miluț și-a dat demisia.

Președintele PNȚCD, Marian Miluţ a demisionat de la şefia PNŢCD printr-o scrisoare prezentată, sâmbătă, Consiliului Naţional de Conducere.

Adăugat: 22 Mai 2010
Ultima actualizare:22 Mai 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În scrisoare , Marian Miluț susține că eforturile sale ar fi dat rezultate mai bune dacă nu ar fi fost opoziţia acerbă a celor depăşiţi politic de realitate şi că invidia e duşmanul redresării partidului.


Marian Miluț: "Prin prezenta, prezint Consiliului Naţional de Conducere demisia mea din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat. Când am preluat conducerea acestui partid, situaţia era dezastruoasă din punct de vedere financiar şi organizatoric".


El afirmă că, în cei trei ani şi patru luni în care a condus partidul a reuşit să il redreseze atât din punct de vedere financiar, cât şi organizatoric, a reînfiinţat ziarul Dreptatea şi a obţinut "hotărâri de evacuare a terţilor care parazitau sediul central al partidului cu contracte de închiriere ilegale, încheiate de vechea conducere în scopuri pur comerciale si, probabil, pentru satisfacerea unor interese personale".


"Am reuşit să redobândim dreptul la proprietate asupra sediului istoric al partidului, din Bucureşti, Strada George Clemenceau, nr 9, sector 1. Am renovat sediul central actual al partidului, din Bd-ul Carol, nr 24 şi multe alte sedii din ţară. În fine, chiar dacă nu am reuşit, la alegeri să atingem şi să depăşim pragul electoral de 5%, am reuşit să redau partidului o orientare de dreapta, populară, promovându-l ca atare în cele mai înalte medii politice, creştin-democrate ale dreptei popular-europene", îşi enumeră Miluţ realizările la conducerea PNŢCD.


El spune, însă, că eforturile sale ar fi dat rezultate mai bune dacă nu ar fi existat opoziţia celor depăşiţi politic de realitate sau a celor care doar pretindeau că îi sunt alături.


"Toate aceste eforturi ar fi dat rezultate şi mai bune, dacă nu aş fi întâlnit o opoziţie acerbă, dar stupidă, din partea unor persoane depăşite din punct de vedere politic de realitate, precum şi a unora care, până de curând, pretindeau că sunt alături de mine. Invidia, răutatea, şi pe alocuri chiar incompetenţa, au fost, sunt şi din păcate rămân duşmanii reveniriii PNŢCD în centrul politicii româneşti şi europene, acolo unde i-ar fi locul", consideră preşedintele demisionar.


El spune că nu mai există logica să se lupte "cu toţi cei care nu înţeleg că acest partid trebuie să se orienteze spre dreapta popular-europeană şi să sprijine forţele de dreapta din România, care acum încearcă să scoată ţara din criză".


"Las conducerea partidului în mod statutar Consiliului Naţional de Conducere(CNC) şi Biroului Naţional de Conducere (BNC) şi sper, în mod sincer, că se va naşte în fine o generaţie de politicieni apţi să ducă mai departe tradiţia PNŢCD. Rămân un simplu slujitor credincios al creştin-democraţiei şi al valorilor europene în România", încheie Miluţ scrisoarea prezentată membrilor CNC reuniţi la Piteşti.Demisia lui Miluţ, "uşurează calea spre unificarea celor două ramuri ale PNŢCD"


Fostul lider ţărănist Ion Diaconescu a declarat, sâmbătă, pentur MEDIAFAX, că demisia lui Marian Miluţ de la conducerea PNŢCD uşurează calea către unificarea celor două ramuri ale partidului.


"O văd ca pe o acţiune pozitivă în cadrul PNŢCD", a susţinut Diaconescu.


Ion Diaconescu a criticat faptul că au apărut două ramuri în cadrul partidului şi a apreciat că, în urma demisiei lui Miluţ, cele două ramuri vor putea intra în dialog şi vor putea apela la "un arbitru comun".Atât Diaconescu, cât şi surorile fostului lider ţărănist Corneliu Coposu au contestat prezenţa lui Miluţ la conducerea PNŢCD, acuzându-l că se foloseşte de imaginea lui Coposu.Miluț, un președinte fără susținerePreşedintele PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu, a declarat că demisia lui Marian Miluţ "era de aşteptat" deoarece acesta nu mai avea niciun fel de susţinere în partid şi a spus că speră ca acest moment să reprezinte o revenire la un PNŢCD unit, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Preşedintele PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu, a declarat, ă speră ca acest moment să reprezinte o revenire la un PNŢCD unit.


"Demisia lui Marian Petre Miluţ era de aşteptat atât timp cât acesta nu mai avea niciun fel de susţinere în partid. Sper ca acest moment să reprezinte o revenire a noastră la un PNŢCD unit şi care, în aceste momente grele prin care trece ţara, ar putea reprezenta o alternativă la ceea ce oferă partidele parlamentare", a afirmat Ciuhandu.


În 24 august 2008, Congresul Extraordinar al PNŢCD l-a ales pe Radu Sârbu în funcţia de preşedinte, acesta fiind reconfirmat în funcţie în 27 septembrie 2009. Congresul a fost contestat de Marian Miluţ, care a convocat şi el o reuniune similară, pentur a fi reconfirmat în funcţie.


În urmă cu o lună, Marian Petre Miluţ afirma că "aripa disidentă" Radu Sârbu - Gheorghe Ciuhandu este cercetată la Parchet pentru presupuse falsuri, cum ar fi o semnătură a Doinei Cornea, pentru convocarea unui Congres. La rândul său, Sârbu a declaa că, între aripa condusă de el şi cea condusă de Marian Miluţ există opt procese pe rol, din care doar în unul a fost dată o soluţie, aceasta fiind în favoarea sa. El susţinea că, din acest motiv, Marian Miluţ a propus ca soluţie de compromis "să se găsească" un nou preşedinte al partidului, altul decât cei doi, iar prima opţiune ar fi Gheorghe Ciuhandu.
 Autor:
Politica Romaneasca
Adăugat:
22 Mai 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza