PNL vrea sesiune extraordinară pentru votul prin corespondență

Liberalii susțin că Legea privind votul prin corespondență trebuie adoptată în toamnă pentru a putea intra în vigoare de la viitoarele alegeri.

Adăugat: 14 Iulie 2015
Ultima actualizare:14 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu și Vasile Blaga, copreședinți PNL
trimite pe mail

Liderii PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în luna august, pentru votul prin corespondență, a anunțat copreședintele liberal, Alia Gorghiu, după ședința Biroului Politic Național al PNL.

"O ultimă decizie politică pe care am luat-o este soluţia de a arăta şi de a da în vileag ipocrizia PSD-ului. Tema este votul prin corespondenţă şi legea votului prin corespondenţă. Am decis convocarea pentru luna august a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, pentru că a rămas un subiect care pentru PNL este o prioritate până la soluţionare", a precizat Gorghiu.

Ea a explicat că PNL, alături de celelalte partide, s-a angajat să să susțină problema votului prin corespondență și că această lege trebuie adoptată în toamnă pentru a putea intra în vigoare de la viitoarele alegeri.

"Dacă vom intra în toamnă, vom rata acel termen de un an înainte de alegeri, termen în care nu putem să votăm legislaţia electorală sau nu se aplică chiar dacă o modificăm pentru următoarele alegeri. Al doilea motiv esenţial este faptul că noi ne-am angajat, alături de cei din celelalte partide politice parlamentare, să susţinem acest vot prin corespondenţă", a arătat liderul PNL.

Calendarul privind convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului nu a fost încă stabilit, astăzi fiind luată doar decizia politică.

Ea a afirmat că ''susţinerea proiectului legat de votul prin corespondenţă a fost public expusă de toate partidele politice care au participat la consultări, la Cotroceni''.

''Şi UNPR-ul, şi PSD-ul, şi minorităţile - mai puţin UDMR-ul - au susţinut cu toţii că acest proiect este foarte important. Vom vedea dacă domniile lor vor pune beţe în roate sau nu acestei convocări de sesiune extraordinară, vom vedea dacă vor dori să se alăture acestui demers. Nu ne încurcă nicio semnătură în plus, nu ne încurcă niciun vot în plus, ba chiar ne dorim să trecem acest proiect prin consens'', a adăugat Gorghiu.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza