PNL vrea să conteste la CCR proiectul de hotărâre privitor la cazul Şova

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Cătălin Boboc, a anunţat că liberalii se gândesc să conteste la Curtea Constituţională proiectul de hotărâre cu privire la cazul senatorului Dan Şova.

Adăugat: 22 Aprilie 2015
Ultima actualizare:22 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Boboc a precizat că de semnătur pentru acest demers sunt strânse.

"Hotărârile în Parlamentul ăsta, nu doar în Senat, se adoptă de către plenul Senatului. Nu avem ce să căutăm cu vot în plen, avem o şedinţă şi o stenogramă din 25 martie, acolo scrie foarte clar ce anume am votat, că s-a interpretat greşit. Vom contesta la Curtea Constituţională, e pregătită deja contestaţia, avem şi numărul de semnături, aşteptăm ca ea să fie publicată pentru că sigur că nu poţi contesta ceva ce nu există încă în mod oficial - şi Curtea se va pronunţa", a declarat Cătălin Boboc, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că în Biroul Permanent, liberalii s-au abţinut şi a adăugat că şi reprezenzantul UDMR ar fi procedat la fel.

"În Biroul permanent toţi reprezentanţii noştri şi cred că şi reprezentantul UDMR s-au abţinut, adică lucrurile sunt foarte clare că, dacă situaţia era limpede, cred că era consens. E motivul pentru care reprezentanţii noştri au votat împotrivă", a declarat Boboc la finalul şedinţei Biroului permanent de la Senat.

În opinia acestuia, Biroul permanent a decis miercuri "cel puţin eronat" să-l mandateze pe preşedintele Senatului să semneze acel proiect de hotărâre care a sosit de la Comisia juridică.

"Am încercat şi azi în Biroul permanent să nu tratez lucrurile politicianist, să spun un punct de vedere în calitatea mea de preşedinte al Comisiei juridice, pentru a clarifica şi a nu duce Senatul într-o situaţie, după părerea mea, nemaiîntâlnită. Chiar nu înţeleg cum dl Tăriceanu, intrat în jocul ăsta al PSD de a-şi apăra oamenii, a picat la mijloc", a mai arătat Boboc, potrivit sursei citate.

Conducerea Senatului a luat act de proiectul de hotărâre redactat de senatorii jurişti cu privire la votul dat în cazul Şova iar preşedintele acestui for, Călin Popescu-Tăriceanu, a semnat documentul, urmând ca el să fie transmis, în cursul zilei de miercuri, Monitorului Oficial spre publicare.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza