PNL votează "în bloc" împotriva Legii amnistiei şi a modificărilor la Codul Penal

Liderul PNL Crin Antonescu a anunţat că parlamentarii liberali vor vota "în bloc" atât împotriva legii amnistiei, cât şi a celor două proiecte de lege de modificare a Codului Penal, care acorda o superimunitate demnitarilor.

Adăugat: 13 Decembrie 2013
Ultima actualizare:13 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parlamentarii PNL nu vor vota legea amnistiei şi cer scoaterea ei de pe ordinea de zi, a declarat vineri preşedintele PNL, Crin Antonescu, după şedinţa BPN.
    
"În legătură cu modificările la Codul Penal, vom vota împotriva acestor modificări, toate în bloc pentru a nu exista discuţii. În acelaşi timp, solicităm Guvernului şi Ministerului Justiţiei să pregătească, în deplină transparenţă, în consultare cu toţi cei care sunt calificaţi pentru asta, un proiect de modificare care să rezolve acele probleme care există într-adevăr în actualul Cod Penal şi care sunt rezolvări destinate să îmbunătăţească structura şi calitatea acestui Cod", a spus Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că pe subiectul modificărilor la Codul Penal se propune construirea unui nou proiect legislativ la nivelul Guvernului, prin intermediul Ministerului Justiţiei.
    
În cazul unei reexaminări pe modificările aduse Codului Penal, liderul liberal a precizat că se va opta pentru respingerea tuturor modificărilor adoptate iniţial.
    
În ceea ce priveşte Legea amnistiei, Antonescu a fost întrebat de ce a optat pentru a solicita scoaterea de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi nu să voteze împotrivă.
    
"Bineînţeles, dacă se pune problema şi cineva doreşte să o menţină pe ordinea de zi, vom vota împotriva ei, vot deschis, nu vot secret. Dacă e vot secret, plecăm. Temporar, cât se votează", a mai afirmat liderul PNL.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
13 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza