PNL va depune luni o moţiune de cenzură

PNL va depune luni, 21 septembrie, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta datorită "lipsei de credibilitate generată de problemele de justiție a premierului".

Adăugat: 18 Septembrie 2015
Ultima actualizare:18 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alina Ghorghiu, co-preşedintele PNL
trimite pe mail

Anunţul a fost făcut azi,Poiana Brașov, în cadrul unei connferințe de presă, de către copreşedintele PNL, Alina Ghorghiu.

"Avem un prim-ministru trimis în judecată pentru fapte de corupţie care refuză să facă un gest elementar, un gest igienic şi anume să-şi dea demisia. Din păcate refuză acest gest normal, care ar reprezenta, cred eu, exact ceea ce interesul naţional în acest moment o cere. Mai mult, premierul nu doar că nu îşi dă demisia, în acest moment singura sa reacţie este de a ataca procurorul de caz, gest pe care cred că nici un parlamentar nu ar trebui să si-l permită vreodată. Pot spune cu toată responsabilitatea că acest gest este prea mult chiar şi pentru Victor Ponta. Cu un prim-ministru trimis în judecată şi menţinut în funcţie, România pare un stat care tolerează corupţia, pare un stat care, din păcate, se degradează", a spus Alina Ghorghiu.

De asemenea, liderul PNL a făcut un apel la partidele din coaliţia guvernamentală pentru a susţine demersul PNL şi a-i retrage lui Victor Ponta sprijinul politic.

"Fac un apel apăsat către toţi cei care sunt parlamentari şi se află în coaliţia care susţine Guvernul să analizeze cu înţelepciune situaţia şi să ia o decizie în interesul României şi să susţină moţiunea", a mai spus aceasta.

Prezent la eveniment, copreşedintele liberalilor, Vasile Blaga, a adăugat că, în timpul discutării moțiunii PNL se va organiza şi un miting în fața Parlamentului.

Cei doi co-președinți au mai declarat că nu exclud o colaborare cu UNPR pe tema alcătuirii unui nou Guvern, în cazul în care moțiunea va trece, precizând în acest sens că singurul prim-ministru acceptat de PNL va fi Cătălin Predoiu.
 
Liga Aleșilor Locali din PNL continuă astăzi și mâine în Poiana Brașov, printre problemele subliniate de cei doi lideri fiind crearea unui cod al incompatibilităților.


Autor:
Mădălin Iacob
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza